Kikapcs

Döntsd el, mi legyen a Szegedi Vadaspark pingvinfiókájának a neve

Augusztusban látta meg a napvilágot a Szegedi Vadaspark legifjabb pingvin lakója, aki azóta már gondozói kezéből eszik. Azt, hogy milyen nemű, ugyan még nem lehet tudni, de ettől függetlenül már lehet is szavazni a kis fióka nevére!

A fióka szüleit Törpapának és Grünnek hívják – ami annyiban furcsa, hogy az előbbi az anya neve. Hogy a fiókát hogyan fogják szólítani az élete során, arról pedig Te dönthetsz, úgyhogy hagyd, hogy szárnyaljon a fantáziád és beinduljon kreativitásod, hiszen most te lehetsz a pingvin csöppség keresztanyja/keresztapja. Megtisztelő feladat ez, jól gondold át a kiválasztott nevet, és ha megtaláltad a tökéleteset, küldd el azt a Szegedi Vadaspark számára az [email protected] email címre.

Fotó: Szegedi Vadaspark

Ha már Te döntesz a pingvinfióka nevéről nem árt tudni róla néhány fontos érdekességet. Például azt, hogy miért is olyan fontos a kicsik kézből etetése. Ez azért van, mert a gondozóknak pontosan tudniuk kell, hogy mennyi halat is esznek meg egy-egy étkezés során, mert így tudják csak biztosítani számukra, hogy a megfelelő mennyiségű vitamint és sótablettát megkapják.

Fotó: Szegedi Vadaspark

Tavasztól őszig ugyanis gyógyszerezniük szükséges a pingvineket, mert az északi féltekén szúnyogok által terjesztett, de az itteni madaraknál megbetegedést nem okozó madármalária a pingvinekre halálos veszélyt jelent. A betegség nagyon gyors lefolyású, és az állat pusztulásával jár, ezért fontos a megelőzése. A gyógyszer azonban túladagolva is ártalmas, ezért szükséges kézből etetni a fiókákat.

Forrás: zooszeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb