Közélet

Ha a VÉSZ csippan: Téged is naprakésszé tehet a katasztrófavédelmi mobil app

A VÉSZ már egy ideje nonstop tájékoztatást nyújt a katasztrófavédelem munkájáról egy veszélyhelyzeti mobil app formájában. Idén nyáron az alkalmazás új funkciókkal is bővült, melyek Android és iOs operációs rendszeren is működnek.

AZ APP MÚLTJA TÖBB ÉVRE NYÚLIK VISSZA, DE A FORRADALMIAN ÚJ FUNKCIÓK CSAKNEM TELJES KÖRŰ ELŐREJELZÉST ADHATNAK

A katasztrófavédelem évek óta működteti mobilapplikációját, a praktikus és hasznos funkciókkal ellátott VÉSZ alkalmazást. Az előző esztendőkben is fontos információkkal szolgált a VÉSZ az utakon közlekedőknek. Az applikációban naprakész előrejelzést, helyzetjelentést kaphatunk balesetekről, forgalomkorlátozásokról, a közlekedést is érintő tűzoltói beavatkozásokról. Praktikus például a GPS alapú helymeghatározás, a gyengénlátókat pedig a nagykontrasztos mód segíti. Nyár óta az app funkció még bővült is: a vadonatúj felolvasó funkció például az autóvezetők számára is nagy segítséget jelent. Az applikáció segítségével elkerülhetők a dugók és a váratlan közlekedési helyzetek, időben reagálhatunk egy útlezárásra vagy egy forgalomelterelésre. Menürendszere amellett, hogy rendkívül felhasználóbarát, egyszerűen átlátható és könnyen kezelhető. Azt is kiválaszthatjuk, hogy Magyarország melyik területéről küldjön a rendszer üzeneteket, akár egy – egy megyére is leszűkíthetőek az értesítések.

Útjainkon a gyors tájékozódás mellett egyre könnyebben intézhetjük ügyes – bajos ügyeinket, akár a nemzetközi vonalakon is: október elején a MÁV bővítette jegyértékesítő applikációját:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb