KikapcsMindenmás

Online térben hirdette ki az SZTE a hallgatói művészeti pályázatok eredményét

Lassan hagyományt teremtő gyakorlat részeként, online térben hirdették ki az SZTE NKI Kulturális Iroda által kiírt hallgatói művészeti pályázatok eredményét. Videóüzenetben ismerte el Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora az SZTE kreatív, tehetséges hallgatóit. A vírushelyzetre tekintettel tartották meg az interneten az amúgy emelkedett hangvételű eredményhirdetését.

ONLINE TEKINTHETJÜK MEG A FOTÓPÁLYÁZATRA ÉRKEZETT MUNKÁKAT

A jövőre tekintve a fotópályázatra érkezett munkákból nyílt tárlatot is az online térben tekinthetik meg az érdeklődők. “Szeretném kifejezni nagyrabecsülésemet és tiszteletemet ezért a hatalmas kreativitásért, amikor ilyen súlyos időben is szárnyalni tudtak, drámaírással, versírással, fotóművészettel foglalkoztak” – ismerte el Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora azon hallgatók munkáját, akik részt vettek az SZTE tavaszi művészeti pályázatain. “ A pályázat díjait személyesen szerettük volna átadni, de az élet sajnos közbeszólt és nem tudtuk megtartani a díjátadót az ismert okok miatt” – folytatta Prof. Dr. Rovó László videóüzenetét. Az SZTE rektora sajnálatát fejezte ki, hogy a vírus második hulláma az őszre tervezett díjátadót sem tette lehetővé. Biztatta azonban a fotóművészet iránt érdeklődőket, hogy tekintsék meg online az SZTE Központi Épületében rendezett kiállítást, egyúttal megnyitotta a tárlatot.

ELMARADÓ EGYETEMI NAGYRENDEZVÉNYEK

Tajti Gabriellától, az SZTE NKI Kulturális Iroda munkatársától megtudtuk: “több száz hallgató küldött be pályaművet, amelyek közül a legjobbak pénzjutalomban is részesültek. A járványhelyzet sajnos egy kicsit átírta a rendezvénynaptárunkat, így elmaradt az Egyetemi Tavasz és az Őszi Kulturális Fesztivál is. Azonban az Egyetemi Fotópályázat anyagából válogatott tárlat bárki számára elérhetővé vált az online térben” – zárta szavait Tajti Gabriella. Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektorának köszöntője, az eredményhirdetésről szóló videó, a tárlat és a díjazottak névsora itt megtekinthető

Here we go! Egyetemünk eddig remekül alkalmazkodik a merőben új kihívásokhoz: az emlékezetes Lányok Napja nevű tudományos ismeretterjesztő programot is gond nélkül levezényelték az online térben:

Forrás: u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb