Sport

Akár hétről – hétre változhat, hol edzhetnek a szegedi röpisek

Továbbra is mindent megtesz a Szegedi Röplabda Sportegyesület, hogy a korosztályos csapatok a Lila iskola tornacsarnokának ideiglenes lezárása ellenére minél jobban fel tudjanak készülni az új kihívásokra. Több helyszínen is biztosít edzéslehetőséget a klub, amennyi alkalommal csak lehetséges. Ezt most a serdülő csapatok számára különösen fontos, hiszen e korosztály számára rendeznek bajnoki fordulókat a hétvégén. A fiú U21-es csapat is pályára lép, a Pécs vendége lesz.

A JÁRVÁNYHELYZETBEN FELFORGATOTT KOROSZTÁLYOKBAN, SOHA NEM LÁTOTT FELÁLLÁSOKBAN LÁTHATJUK A SZEGEDI HŐSÖKET

Példának okáért a leány serdülő fekete együttes helyett néhány forduló erejéig a Strezeneczki Gyula vezette gyerek csapat indul. Rögtön hazai pályán bizonyíthatnak a lányok a két-három évvel idősebb játékosokkal szemben, az Etelka sori sportcsarnokban a KSE és a Palota RSC lesz az ellenfelük.

A korkülönbséget és a fizikai adottságokban jelentkező hátrányt lelkesedéssel szeretnénk kompenzálni. A lányok tettre készen, jól mozogtak az edzéseken, így bizakodó vagyok. A legfontosabb, hogy mindenkinek játéklehetőséget adhassak, a pályán pedig viszont lássam azokat a taktikai elemeket, amelyeket az elmúlt hetekben gyakoroltunk. Hab lenne a tortán, ha szetteket vagy meccset nyernénk, óriási élményt jelentene a gyerekeknek, és persze nagy lökést adna ebben a nehéz időszakban” – jegyezte meg Strezeneczki Gyula.


Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB III. osztály, Szeged
9:30 Szegedi RSE Fekete – KSE Serdülő 2
12:30 Palota RSC – Szegedi RSE Fekete
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

ISMERŐS ELLENFÉL KÖSZÖN VISSZA A NARANCSOK SZÁMÁRA, KELLEMES EMLÉKEK UTÁN RESZKESS UTE!

A leány serdülő narancs csapat vasárnap Budapestre utazik, ahol az UTE mellett a Kaposvár lesz az ellenfele. A házigazda nem ismeretlen ellenfél, az idén első alkalommal megrendezett Vidux Utánpótlás Tornán a lányok legyőzték az újpestieket, ebből pedig lehet erőt meríteni.

“Pontosan ezért állunk pozitívan a hétvégéhez, a nehézségek ellenére is – reagált a felvetésre Csányi Roland vezetőedző. – A Kaposvárt nem ismerjük annyira, de így is két győzelem megszerzése a cél, persze a jelen körülmények miatt nehéz kötelező elvárást megfogalmazni. Mégis fontos magabiztosan állni a bajnoki fordulókhoz, hiszen ebben az idényben nagyon erős keret állt össze, amely ebben a szezonban a legmagasabb szinten, vagyis a hatos döntőben bizonyíthatna. Ez reális cél ezzel a kerettel, és rengeteget jelentene a lányoknak, így remélem, hogy a járványhelyzet nem megy az eredmények rovására. Fontos lenne ebben az életszakaszban egy olyan sikert elérni, amely évekre motivációt ad, hiszen ez segítene elérni a fő célt: minél több kiváló játékost adni a felnőtt keretnek. Ehhez kell a visszaigazolás, és megteszünk mindent, hogy meg is kapjuk. Ebben óriási segítséget nyújt a klubvezetés, hiszen látjuk, hogy milyen komoly erőket mozgósítanak az edzéslehetőségek biztosítására” – hangsúlyozta a szakember.

Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB I. osztály, Budapest
12:00 RÖAK Kaposvár “A”- Szegedi RSE Narancs
14:00 Szegedi RSE Narancs – UTE U17 “A”
Vezetőedző: Csányi Roland

TISZTES HELYTÁLLÁS AZ ELVÁRÁS A FIÚ SERDÜLŐK HÁZA TÁJÁN

A fiúkra is megmérettetés vár, a serdülő bajnokság dági fordulójában a házigazda mellett a MÁV Előre lesz az SZRSE szombati ellenfele. “A tavalyi eredmények fényében a tisztes helytállás lehet a fő célunk – kezdte a beszélgetést Hulmann Zsolt vezetőedző. – Az újfajta kiírás miatt ebben az idényben minden meccs keménynek ígérkezik, ez a kettő különösen. Szerencsére a Gellért Szabadidőközpontban és a Squash Clubban is tudtunk edzeni, amiért nagyon hálásak vagyunk a vezetőségnek. Kértem a srácoktól, hogy ne kövessük el azt a hibát, amit legutóbb, amikor lógatták a fejüket egy-egy hiba után. Nem szabad kétségbe esni, emelt fővel, pozitív hozzáállással, harcosan kell játszani. Erre képesek is a srácok, látom az edzéseken, hogy akarnak és bíznak magukban, de ezt a mérkőzéseken is meg kell mutatniuk!” – hangsúlyozta a mester.

Buzek László U17 fiú OSB I. osztály, Dág
11:30 MÁV Előre RA – Szegedi RSE
13:00 Szegedi RSE – ÉDRA-DÁg KSE
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

A PÉCS NEM TUD JÖNNI, HÁT A SZEGED KEREKEDIK FEL VENDÉGLÁTÓJÁHOZ

A járványhelyzet hatással volt egy másik fiú csapatra: az U21-es legénység a Pécs ellen szerepel a hétvégén, és eredetileg az SZRSE lett volna a házigazda, de a pécsiek jelezték, hogy nem tudnak utazni. A szegediek viszont igen, bár szűkös kerettel, hiszen heten indulnak majd a beugró edző, Honti Szilárd vezetésével.

“Ezúton is nagyon szépen köszönöm, hogy Szilárd helyettesít, két meccs ütközése miatt kellett így alakítani a programot – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Szerda este volt lehetőségünk edzeni a fiúkkal, amiért hálásak vagyunk a vezetőségnek. A fiúk lelkesek voltak, és biztos vagyok benne, hogy odateszik magukat ezen a derbin. Egy jóval összeszokottabb, az előző idényben még élvonalban szereplő csapat lesz az ellenfél, de nekünk magunkra kell figyelni, minél többet megvalósítani azokból a taktikai elemekből, amelyeket gyakoroltunk” – fogalmazta meg a célokat a tréner.

Férfi NBII U21 Bajnokság, Pécs
17:00 PTE-PEAC – Szegedi RSE
Vezetőedző:
Strezeneczky Gyula

A felforduló sportéletet jól jelzi a sok helyváltoztatás a tréninghelyszínekkel kapcsolatosan, és több esetben az eredetileg kijelölt edzők sem tudnak a csapatokkal tartani. Az összetartó szegedi röpis család ékes bizonyítékaként a klub remekül menedzseli eddig a felmerülő problémákat, még a belga szakmai igazgató is folytatni tudja a munkáját, igaz esetében online formában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb