Blog

PénzügyesAnyu Blog: 350 millió fortinból gyógyulni? Álom, vagy valóság?

2020 nem szól másról szinte csak a Covid-ról. Közben azért más betegségek is léteznek, amik sok család életét bélyegzik meg, sőt sokkal többét, mint akár a Covidban szenvedőkét. Ma magánklinikák garmada áll sorban, hogy meggyógyítsanak, kivizsgáljanak, de pl. az onkológiai kezeléseket, szerváltültetéseket csak a normál egészségügyi ellátás keretein belül tudod igénybe venni, ez maradt állami monopólium. Sokan szeretnék mégis kikerülni ezt. Van is rá megoldás: 1 millió euróig gyógyulhatsz, ráadásul bárhol a világon. A heti cikkemben ezt a lehetőséget vesézem ki.

Tulajdonképpen emiatt a termék miatt döntöttem úgy, hogy biztosan nekem való ez a szakma. Amikor mérlegeltem az előző munkahelyem váltásán elmentem néhány képzésre, hogy biztosan tudjak dönteni, hogy nekem való-e ez a munka?

Ott az egyik oktató mesélt egy történetet, ami döntésemhez szorosan hozzájárult. A sztori a következő: Élt egy srác, egy ifjúsági európa bajnok kajakozó, Tóth Róbert, aki egy ritka szemdaganattal küzdött. Ahhoz, hogy gyógyulni tudjon és Amerikában kezeljék pénzre volt szükségük. A feleségével különböző rendezvényeken jelentek meg, mivel a Pénzkultúra Alapítvány felkarolta őket és így tudtak támogatáshoz jutni. Egy biztosítási konferencián is megjelentek. A felesége volt, aki megszólalt a színpadon, hogy megköszönje az ott kapott adományokat. Amellett, hogy ezt megtette, mondott még egy nagyon fontos dolgot. Hallgatta a témákat és megtudta, hogy van olyan biztosítás, ami finanszírozta volna a gyógykezelését a férjének a világon bárhol. Sőt nem csak a gyógyulást, hanem mindent, az odautat, a kísérő ott létét, illetve mindent megszerveztek volna helyettük. 

Nekik volt biztosításuk, de erről a lehetőségről nem is hallottak és nem biztos, hogy megkötötték volna, de információjuk sem volt erről a lehetőségről. Kérte az ott ülő kollégákat, hogy tájékoztassanak, az ő felelősségük is, hogy ezekről tudjanak az emberek!

Ez volt az a pont, ahol éreztem, hogy érték, amit képviselek! Mindenki ismer a közvetlen környezetében valakit, aki nagy betegségek áldozata lett és nem szépítek, sokszor közrejátszik a magyar egészségügy helyzete is. Az, hogy hónapokat kell várni egy-egy kezelésre, hogy nincs elég orvos, nincs elég nővér, ez mind-mind közrejátszik a csata elvesztésében.

Mit tehetsz, ha szeretnéd kikerülni az itthoni kezelést? Létezik nagyon klassz biztosítás erre, aminek nem is brutális az ára, amin valószínűleg csodálkozni fogsz, ha elolvasod miket tud.

Összegyűjti az összes létező leletedet a betegséggel kapcsolatban, majd egy orvosteam megvitatja, hogy hol milyen kezelés lenne számodra a legmegfelelőbb. Ha ez külföld, akkor ez sem akadály. Megszervezik a repülőutadat, érted mennek autóval és elvisznek a reptérre. Ráadásul ezt nem egyedül fogod átélni, mert egy szerettednek is finanszírozzák ezt, sőt, még a szállását is a kiválasztott egészségügyi intézmény közelében. Ott megkapod a megfelelő kezelést és a hazaút után még az itthoni gyógykezelésed is finanszírozva lesz. Hogy milyen összegig? 1 millió euróig, ami azt gondolom, hogy a drága külföldi gyógykezelések mellett is elég szabad teret enged számodra. Azért megfizethető ez a biztosítás, mert 7 nagybetegségre, de köztük a rákra is érvényes -így rengeteg családnak lehet megoldás ez a módozat. Ráadásul a normál egészségügyi rendszerben is mindennek ára van, csak tulajdonképpen nem tudod, hogy mennyi, mert a folyosói pletykák alapján döntöd el, hogy mekkora összeget tegyél abba a bizonyos borítékba. (Az, hogy ez januártól nem így lesz, azért vannak kétségeim.) És akkor még így sem biztos, hogy azt az ellátást kapod, amit ilyen extra biztosítással megkaphatsz!

Léteznek más lehetőségeid is a külföldi gyógyulásra, amik szinte minden betegségre vonatkoznak, Európa hatállyal, vagy akár USA hatállyal is, persze azok már prémium biztosítások prémium díjjal, de kinek mi az igénye!

Ha pedig már attól boldog lennél, ha nem kellene a hazai SZTK rendszerét igénybe venned és itthoni kezelésekre, kivizsgálások finanszírozására szeretnél biztosítást kötni, akkor figyeld a következő cikkemet, mert abban gyűjtöm össze a legfontosabb infókat. Ráadásul ez most különösképpen fontos lesz, hiszen a kedden elfogadott orvosi fizetésekről szóló törvény nagyban fogja alakítani a magyar egészségügy helyzetét!

Dr. Szilágyi-Németh Lilla- PénzügyesAnyu, a Nelson Biztosítási Alkusz Zrt. és a Bankmonitor Partner Kft. független pénzügyi szakértője, Faceboook- PénzügyesAnyu, Instagram:penzugyesanyu Email: [email protected], Telefon: 06-30-799-59-60

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb