Sport

Rangadón lépnek pályára a szegedi röpisek a Kecskemét ellen, a fiúk halasztanak

Rájár a rúd a Vidux – Szegedi RSE felnőtt csapataira: a női NB II-es együttes a Kecskemét ellen lép pályára, a férfi élvonalbeli legénység viszont nem játszik. Az NB I-ben egy mára kiírt, Miskolc elleni idegenbeli bajnokit kellett halasztani, hiszen a járványügyi helyzet miatt Nusser Elemér tanítványai nem tudnának elegendő létszámban kiállni a mérkőzésre.

A PANDÉMIA MAGÁVAL RAGADTA A FIÚKAT, A LÁNYOK A VÁROSI SPORTCSARNOKBAN VÍVNAK EL – CLÁSICO -T AZ ŐSI RIVÁLISSAL

Hosszas tanakodás után született a halasztás, a miskolciak és a szövetség megértését is köszöni a SZRSE, mindannyian rugalmasak voltak, közösen döntöttek arról, hogy később pótolják a találkozót. A hölgyek viszont ismét pályára léphetnek, igaz nem eredeti oroszlánbarlangjukban: vasárnap 14 órától a Városi Sportcsarnokban fogadják a HÉP – RÖPKE SE együttesét. Az ellenfél ősi riválisnak számít, a szegediek rendre vehemens csatákat vívnak a kecskemétiekkel. Most is hasonló derbi várható, persze nézők nélkül mindez egy különlegesebb atmoszférában történhet. Az NB II-es társaság eddigi szereplése kapcsán szintén használható a felemás jelző, hiszen itthon a Vasas ellen parádéztak a lányok, Békéscsabán viszont semmi sem jött össze. Bízzunk benne, hogy most újra a szebb arcát mutatja a Vidux – Szegedi RSE, erre próbált is felkészülni. Az edzéslehetőségek a koronavírus-járvány miatt továbbra is korlátozottak, de lányok nagyon fogadkoznak, hétfőn a teljes keret együtt edzett, és ma este is így lesz.

ESÉLYLATOLGATÁSOK A MESTERREL, MAXIMÁLIS KONCENTRÁCIÓ ESETÉN LEGYŐZHETŐ ELLENFÉL JÖN SZEMBE

A kecskemétieket ismerjük legjobban a mezőnyből, ami szerintem előnyt jelenthet, hiszen a mi játékunk sokkal kevésbé kiismerhető, mint a többieké – véli Tátrai Sándor vezetőedző“. – “Tudjuk, hogy legyőzhető csapatról van szó, de azt is, hogy nagyon ügyesek, ezt jelzi, hogy a Békéscsaba csak drámai csatában tudta legyőzni vasárnapi ellenfelünket. Fejfájást a keret alakulása okoz, ugyanis egyetlen centerem lesz bevethető, így a pozíciók terén felforgatott csapattal lépünk majd pályára. A megszokottnál kevesebb edzéslehetőségek miatt az eredmény kapcsán nem szeretnék konkrét elvárást megfogalmazni, a lényeg, hogy mindent beleadjanak a lányok, élvezzék a játékot” – hangsúlyozta a tréner.


NB II Női Bajnokság, Kelet-B-csoport, Szeged
14:00  Vidux-Szegedi RSE – HÉP-RÖPKE SE
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

A Békéscsaba elleni viharsarki túráról előző cikkünkben írhattunk:

Forrás: szegedvolley.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb