Közélet

Végre elstartolhatott a távfűtés Szegeden

Még gyakran hív minket szabadtéri programokra a kellemes októberi napsütés, de főleg a fronthatásokban, közérzetünkben egyre markánsabban érzékelhetjük a közeledő nyirkos ősz valódi arculatát is. Szerda hajnalban az eredeti tervnek megfelelően indította el távfűtést a SZETÁV Kft.

VERŐFÉNYES NAPSÜTÉSBEN IZZIK A RADIÁTOR, DE A LURKÓK ÉRZÉKENYEBBEK AZ ŐSZI HŐINGADOZÁSRA

A SZETÁV Kft. ugyan némi dilemmában volt a váratlanul meleg ősszel számolva, ám szerda hajnalban beindult a buli, elkezdtek forrósodni a radiátorok. Szegeden a távfűtési szolgáltatást akkor szükséges megkezdeni a helyi rendelet szerint, ha a napi átlaghőmérséklet 10 Celsius alá csökken, vagy 2 egymást követő napon is 12 fok alatt rostokol, esetleg erősen szeles időben, egy teljes napon 12 fok alatt marad. A mostani napsütés a legkevésbé sem indokolja, hogy beizzítsák a rendszert, de az óvodákban és a bölcsődékben hamarabb megérzik a hőmérséklet ingadozását.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365

A TELJES FELMELEGEDÉSHEZ CSAKNEM EGY NAP SZÜKSÉGES, NEM ÉRDEMES IDEJEKORÁN VÍZTELENÍTENI A FŰTÉSI RENDSZERT

Legalább 15-20 óra szükséges ahhoz, hogy a lakások tereiben érzékelhetően emelkedjen a hőmérséklet. Évek óta újra, és újra előforduló probléma, hogy olyan épületekben sem indul be a távfűtés, ahol semmi komplikáció nem adódik. Az okok döntő többsége az, hogy nyáron a lakók leengedték a vizet a fűtési rendszerből, ezt pedig nem jelentik kellő körültekintéssel a központnak.

Fotó: szetav.hu

A szegedi távfűtéses lakások fejlesztéseként a Makkosházi krt és Csongrádi sgt sarkán jelenleg is egy nagyobb építkezés folyik, a munkálatok végén zöldebb energiát nyerhetnek majd az érintett lakások:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb