Közélet

Álmodjunk merészet! Már megint eladó a régi, szegedi Media Markt épület…

Újra eladósorba került Szeged egyik l̶e̶g̶r̶o̶n̶d̶á̶b̶b̶ legfurcsább kreálmánya, a Csongrádi-Makkosházi kereszteződésében pompázó egykori Media Markt, majd KIKA épülete. Az ellenállhatatlan dealre “Zolika drága” nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket, aki még egy szemfüles fotót is küldött a homlokzatra kihelyezett hirdetőtábláról.

Beindult a fantáziánk, reméljük a Tiéd is – a kérdés már csak egy: mihez kezdenél vele?

KICSIT FURCSA, KICSIT BIZARR, DE A MIÉNK, SZEGEDIEKÉ

Kezdjük egy szubjektív kitérővel: nem az épület ronda (sőt, maga a forma még tetszik is), hanem Kungl György keramikus, szobrász mázas kerámia épületplasztikája kelt egy kicsit bizarr hatást. A dekoráció elviekben nyári dűlőt, őszi szántót és tarlót ábrázol, a gyakorlatban viszont inkább valamiféle gombás burjánzáshoz emlékeztet (de lehet, hogy csak bennünket). Mindez hatványozottan igaz, ha távolról, felületesen szemléled a “kompozíciót” – a helyzetet tovább rontja, hogy egy ennyire forgalmas csomópontban pont így szokta az ember fia meglátni a dolgokat.

Ezekre a “szépségekre” gondoltunk:

TELEFONSZÁM VAN, ÁR NINCS

A 4400 négyzetméteres épületet még 2010-ben adta el a Caleum Development befektetési társaság az Erste Real Estate Fund – nak, amely a jelenlegi tulaj (a hirdetésen is ők szerepelnek). A Media Markt 2011-es, az ÁRKÁD Szeged nyitásakor meglépett kiköltözését követően egy látványosan rosszul pörgő kínai áruház nyitott meg, amelyet 2016. márciusában a KIKA váltott, akik szintén elég gyorsan lekopogták a meccset: 2018. januárjában lehúzták a rolót, bár, akkor még azt kommunikálták, csak máshová költöznek a városon belül, nagyobb raktárral és árukészlettel – ebből azóta sem lett semmi.

Bár, a legutóbbi, iparági hírek alapján ez hamarosan megváltozhat:

Az épület most üres, utoljára ismét egy kínai áruház próbálkozott benne, inkább kevesebb, mint több sikerrel…

Az olvasónk által küldött fotón lévő telefonszámot vasárnap délután senki sem vette fel, a neten pedig még nincs fent a hirdetés árral együtt, szóval, nyilvános adat még nincs a költségekről. Hétfőn reggel megint felhívjuk az Erste Real Estate – et, amint kimondják az összeget, jövünk vele. A hasonló méretű és tőle alig pár háznyira lévő volt kenyérgyári épületet 3 milliárd 900 millió forintért vesztegetik, gyanítjuk, hogy az ex Media Markt headquarters is hasonló árban mozoghat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb