Közélet

Napi összefoglaló: eladó a régi Media Markt épülete Szegeden, a súlyos lefolyású esetek szaporodása várható

Mily meglepő: ismét eladósorba került Szegeden a régi Media Markt, majd Kika 4400 négyzetméteres csodája. A boruló időt megidézve tartósan 1000 fölé (1068) nőtt az új megbetegedések száma, 55 fővel nőtt a fertőzöttek aránya megyénkben és 21 honfitársunk hunyt el. A szakértők a súlyos lefolyású esetek szaporodására számítanak, már 138 – an vannak lélegeztetőgépen. 5% áfát is visszaigényelhetünk a jövőben a CSOK mellett.

A BIZARR KINÉZETŰ EGYKORI MEDIA MARKT VEVŐRE VÁR

Újra eladósorba került Szeged l̶e̶g̶r̶o̶n̶d̶á̶b̶b̶ legfurcsább kreálmánya, a Csongrádi-Makkosházi kereszteződésében pompázó (?) egykori Media Markt, majd KIKA épülete. Az ellenállhatatlan dealre Zolika drága hívta fel a figyelmünket, aki még egy szemfüles fotót is küldött a homlokzatra kihelyezett hirdetőtábláról.

NÖVEKEDETT A TARTÓS KÓRHÁZI ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLŐK SZÁMA, MÁR 138 – AN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN

Az elmúlt egy napban 1068 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 37 664 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 21 beteg – tizenheten közülük hetven év felettiek – így az elhunytak száma 954 főre emelkedett, 10 848-an pedig már meggyógyultak. A kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 1252 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 138-an vannak lélegeztetőgépen.

A SZAKEMBEREK SZERINT SZÁMOLHATUNK A SÚLYOS LEFOLYÁSÚ ESETEK GYARAPODÁSÁVAL

Elhúzódó járvánnyal számolhatunk: “még az új koronavírus elleni védőoltás megjelenése sem hoz varázsütésszerű változást, sokkal inkább a védekezés harmadik fázisát hozza el” – tudhattuk meg Oroszi Beatrix orvos-epidemiológustól aki a Semmelweis Egyetem munkatársa is egyben. Szegedi Tudományegyetem matematikusaként fémjelzett Röst Gergely szerint a matematikai modellek segíthetnek igazán az optimális oltási program kialakításában.

AZ ÚJ ÉPÍTÉSŰ INGATLANOK VÁSÁRLÁSÁNÁL AZ 5% – OS ÁFA IS VISSZAIGÉNYELHETŐ LESZ

“Ha otthon és munka van, sokkal könnyebb az élet” – hangoztatta a szegedi születésű Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió mai, Vasárnapi újság című műsorában bejelentette: januártól a csokkal vásárolt új építésű ingatlanoknál az 5 százalékos áfa is visszaigényelhető lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb