Sport

Túl erős volt a szögedi paprika a hírös városnak: szédületes játékkal győzött a SZRSE!

Hosszú vándorút állomásaként talán most fogtak először igazán biztos partot a lányok: a női NB II – es csapat a Lila iskola tornacsarnokának lezárása miatt ezúttal az újszegedi sportcsarnokban játszott bajnoki mérkőzést. A Vidux – Szegedi RSE ellenfele az ősi rivális HÉP – RÖPKE SE volt. A női részleg égett már a bizonyítási vágytól, és a szokásosnál is nehezebb előkészületek után három szettes partiban arattak győzelmet.

KISSÉ KONGÓ CSARNOKBAN IS PARÁZS KÜZDELEM: MASSZÍV HÁTRÁNYBÓL HOZTÁK A LÁNYOK AZ ELSŐ JÁTSZMÁT

Ezúttal még úgy sem volt gond a hangulattal, hogy nagyobb pályát kellett betölteni a játékosok hangorkánjával. Persze egy ekkora létesítményben még furcsább volt szurkolók nélkül játszani, de most sajnos meg kellett küzdeni ezzel a tényezővel. A hatalmas elszántsággal érkező kecskemétiek egyértelműen magabiztosabban és lendületesebben kezdtek, jó nyitányok után 11:5-re meg is léptek. Egy szemfüles keresztütéssel 14:16-ra módosult az állás, ez volt a döntő poén, ekkor lehetett érezni játékosainkon, hogy megjött a harci kedvük. 16:16 – nál időt is kértek a vendégek, de ez nem zavart meg minket, az egyre elszántabb hazai társaság meglépett. 20:19-nél kicsit le kellett hűteni a kedélyeket, és onnantól már nem volt gond, csak mi szereztünk pontot, így a legnagyobb szegedi előny a szett végére alakult ki, amit 25:19-re hozott a csapat.

HULLÁMVÖLGYEK ÉS HULLÁMHEGYEK UTÁN KITARTOTT AZ ELSŐ SZETT ADTA ÖNBIZALOM, ÍGY SÖPRÉSSEL NYERT A SZRSE

A második szettben 6–6-ig rendkívül szoros volt a csata, majd kicsit hullámzó lett a játék képe. Ekkor viszont már az első szett adta önbizalom is lányokkal volt, így szépen megléptünk, a végjátékot már megnyugtató előnnyel vártuk, 25:17-es részsikert aratva már csak egy lépésre volt a SZRSE a győzelemtől. Úgy tűnt, teljesen felőrölték ellenfelünket Hűse Zsófiék, hiszen 10–2-re vezettek a harmadik szett elején, így derült égből villámcsapásként érte a szögedieket a kecskemétiek felzárkózása. 15–15-nél már a negyedik szett is benne volt a pakliban, de a hajrában a legfontosabb tényező döntött: a hidegvér megmaradt, és a rossz széria közepette is jobban koncentráltak a lányok, és ez aranyat ért. Tátrai Sanyiék három legerősebbnek vélt ellenfelükkel találkoztak az első három fordulóban, ebből két derbit simán megnyertek, így bizakodva várhatják a bajnokság folytatását.

Tátrai Sándor: “Most is 3:0-ra nyertünk otthon, de ez más meccs volt, mint a Vasas elleni. Hullámzó játékkal nyertünk, és a harmadik szettben azt hittem, hogy lesz negyedik is. Nagyon megléptünk, de főként a kecskemétiek rontásai miatt, így elhittük, hogy nyeregben vagyunk, majd amikor felzárkóztak a kecskemétiek, elkezdtünk görcsösen játszani. Időkérésnél azt kértem a lányoktól, hogy térjünk vissza a saját játékunkhoz, ami az első két szettben szép eredményeket hozott, és ne az ellenfélhez alkalmazkodjunk. Örülök, hogy a csapat átérezte, mennyire fontos ez a lépés, és jobban koncentrált a végén az elmúlt hetekben begyakorolt taktikára, amely meg is hozta gyümölcsét“.

NB II Női Bajnokság, Kelet-B-csoport, Szeged
Vidux-Szegedi RSE – HÉP-RÖPKE SE 3:0 (25:19)(25:17)(25:20)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Kovács-Fiskus Fanni, Fürdök Lilla, Farkas Antónia, Hűse Zsófia, Nagy Mína, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes. Csere: Ádám Dóra (libero), Sipka Bernadett (libero), Nagy Karola, Inhoff – Vass Violetta, dr. Fürdök Nóra
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

A Békéscsaba elleni botlásról már írtunk a korábbiakban, de a holtpont után alaposan megrázták magukat a lányok, és mint a mai példa is mutatta: készek a jövő megannyi kihívást rejtő eseményeire:

Forrás: szegedvolley.com/Szegedi Röplabda Sportegyesület FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb