Sport

21 pontos győzelmet aratott a SZEDEÁK a Városi Sportcsarnokban

Ez már masszív performansznak hatott: 102:81 -re dózerolták le a fiúk a Sopront. A Jászberényben aratott 89:67 – es győzelem óta kimozdíthatatlannak tűnik a szekér, meglepően domináns a szegediek idénykezdete. Szekulovics mester eddig jól kavargatja a kártyapaklit: az elementáris hévvel pörgő Dickey (15 pont, 20 lepattanó) vezérletével a srácok mákszemnyi esélyt sem adtak a hűség városának.

Fotó: Török Kornél – Szeged365

AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN SIKERESEN RÁERŐLTETTE AKARATÁT ELLENFELÉRE A SZEDEÁK

A több hiányzóval érkező Sopron rendkívül agilisan kezdett: négy ponttal is vezettek a negyed felénél, azonban 5-9 után a Szegednek sikerült ritmust váltania, a csk Zach Brown hármasával, 11-9-nél pedig először vezettek a meccsen a hazaiak. A maroknyi szurkoló őrült hangulatot teremtett az összecsapáson, persze ez azért végig igazi kihívást jelentett a nagy méretű újszegedi csarnokban. A folytatásban már inkább a SZEDEÁK szája íze szerint zajlott a meccs: James Dickey már az első félidőben közel járt az újabb dupla-duplához, de Brown kosarai mellett Dzeletovics is elkapta a fonalat, aki több gyors indítást is befejezett. Volt olyan pillanata az első félidőnek, amikor négy magyar játékos volt a pályán, azonban a Sopront nem engedték közelebb – sőt, a húszpontos különbség is kirajzolódni látszott, végül 19 pontos előnnyel, 56-37-el zárták a fiúk az első félidőt.

Fotó: Török Kornél – Szeged365

A SZÜNET UTÁN TÖBB ZSÁKOLÁSSAL ÖRÖMJÁTÉKOT MUTATOTT BE A SZEGEDI CSAPAT, ÉS 100 FÖLÉ JUTOTT

A folytatásban hamar meglett a húszpontos különbség, Dickeyvel továbbra is nehezen bírtak a vendégek, de a többiek sem veszítették el a ritmust. A vendégekben főképp Lillard tartotta a lelket, de a SZeged nem engedte igazán közel ellenfelét, és elsősorban csapatként nyújtott nagyot. Az utolsó negyedben Govens kipontozódott, így színmagyar ötöst küldött a pályára Szrecsko Szekulovics: az ekkorra már eldőlt meccsen Olasz Ádám szerezte a csapat századik pontját, végül száz fölé jutottak a szegediek, és egy 21 pontos sikert aratva, gyűjtöttek be második sikerüket.

Fotó: Török Kornél – Szeged365

A csapatban James Dickey szinte végig megállíthatatlan volt: a robusztus center újabb dupla-duplát (15 pont, 20 lepattanó) mutatott fel, volt két gólpassza és négy kiharcolt faultja is, valamint három szerzett labdája. Szintén remek estét produkált a mezőny legponterősebb játékosa, Zach Brown, de Djordje Dzeletovics 22 pontja is kiemelendő. A folytatás szombaton, stílszerűen Szombathelyen: a Falco oroszlánbarlangja vár a srácokra.

Fotó: Török Kornél – Szeged365

Naturtex-SZTE-Szedeák–Sopron 102–81 (24–16, 32–21, 24–19, 22–25)
Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoport, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány G., Győrffy P. A., Goda L.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 14/6, BROWN 27/12, DZELETOVICS 22, DICKEY 15, Csere: Kerpel-Fronius B. 2, Mayer 2, Keller 5, Olasz 9, Balogh, Káposzta. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Sopron: DILLARD 20/6, Thompson 22/3, Sitku 2, Jogela 7/3, Borisov 12/6, Csere: Bagó 6, Scholl 4, Halász 3/3, Csataljai 5/3. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.
Kipontozódott: Govens (33.).

Szrecsko Szekulovics: – Bizonytalanul kezdtünk, de ez az első hazai meccsnél normális is. Ezt követően viszont három negyeden át kontrolláltuk a játékot. Örülök, hogy ma is ilyen játékot tudtunk nyújtani. Köszönöm, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésünkre, tudom, hogy nem egyszerű most a vírus alatt, de remélem, a jövőben még többen kijönnek majd a csarnokba. A végén viszont kritikával kell illessem a fiatalok játékát, hiszen több hibát is elkövettek.

JÖN – E A HARMADIK?

Evés közben jön meg az étvágy: harmadik nekifutásra sikerült mérkőzést játszania a fiúknak a járvány miatt, miért ne sikerülhetne zsinórban a harmadik győzelem? Szrecsko mester remekül erősített, és eddig nagyon jól aknázta ki a keretben rejlő lehetőségeket. Ez már a Jászberény elleni debütálásánál is nyilvánvaló volt:

Forrás: Naturtex – SZTE Szedeák FB, szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb