Közélet

Szegeden terjed Lenkei Gábor járványtagadó szóróanyaga

Szegedről küldték be a HVG.hu-nak a közismert járványtagadó orvos, Dr. Lenkei Gábor pamfletjeit, melyek egy QR kód segítségével a doki oldalára repítik az olvasót, ahol többek között olyan állítások hangzanak el, mint az, hogy nincs súlyos, veszélyes járvány, a tesztek nem megbízhatóak, a diagnózisok 90 százaléka téves lehet, vagy az, hogy vannak csodálatos gyógymódok.

SZEPTEMBERBEN CSAPOTT LE DAMOKLÉSZ KARDJA LENKEIRE

Még szeptember végén történt, hogy a Facebook letiltotta a Doktor Gődény által alapított Normális élethez ragaszkodók nevű csoportot, valamint ezzel együtt Lenkei Gábor szcientológus orvos Facebook – oldalát is egy gyorsított közösségi hálós razziában:

SZEGEDEN TALÁLTÁK MEG A LEGÚJABB PAMFLETJÉT

Az orvos valószínűleg a Facebook-ról történt kiebrudalását követően kényszerülhetett az offline térbe. Vagyis, eddig főként a közösségi média oldaláról érkezhettek az website-ja látogatói, mivel onnan kitiltották, kellett egy másik csatorna. Hogy 2020-ban mekkora hatékonysággal bír egy szórólap (főleg ha az online térbe akarunk vele valakit “átcsúszdáztatni”), most nem firtatnánk, minden esetre a Szegeden fellelt anyag főbb mondanivalói a következőek:

  • nincs súlyos, nincs veszélyes járvány, nincs fenyegetve tömegek egészsége;
  • a tesztek nem megbízhatók, a diagnózisok 90 százaléka téves lehet;
  • a koronavírus-fertőzötteket mutató statisztikák hamisak;
  • léteznek természetes megelőzési módok, melyekkel “figyelemre méltó” mértékben elkerülhető a fertőzés;
  • vannak “csodálatos, hatékony, működőképes” gyógymódok;
  • kár védekezni, a lakosság nagy része megszerezte a természetes védettséget.

Forrás: HVG.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb