Közélet

Mission Impossible, szegedi verzió: bringával a Csongrádi sugárúton

“Így forgalmat nem lehet szervezni, ezért a jogszabálysértésre fölhívjuk a közútkezelők figyelmét, és amennyiben nem szüntetik meg a helyzetet, a közlekedési hatósághoz fogunk fordulni” – írja a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete a Brüsszeli körút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében megkezdett közműjavítás kapcsán. Ahogy írják, a sugárút néhány száz méteres szakaszán egyszerűen megszüntették a kerékpáros közlekedést.

MAGYAR KERÉKPÁROSKLUB, SZEGEDI SZERVEZET: “ÍGY FORGALMAT NEM LEHET SZERVEZNI”

A szegedi szervezet Facebook oldalán adott ki egy rövid, de velős közleményt a forgalmas csomópontban kialakult helyzet kapcsán, amit az alábbiakban szó szerint idézünk:

“A Vízmű kezdett közműjavításba a nagykörút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében. Ennek ürügyén a sugárút néhány száz méteres szakaszán egyszerűen megszüntették a kerékpáros közlekedést. Kerülőút kijelölésére nem került sor, és az újságcikkek által sugallt megoldás, miszerint a zebrán biztosított a kihelyezett táblák alapján a biciklizés, nem volt igaz. A helyzet az, hogy nagyon még ahhoz sincs hely, hogy toljuk a kerékpárt, miközben a lezárt kerékpársávot a belváros felé haladó oldalon látszólag nem is érinti a munkavégzés. Így forgalmat nem lehet szervezni, ezért a jogszabálysértésre fölhívjuk a közútkezelők figyelmét, és amennyiben nem szüntetik meg a helyzetet, a közlekedési hatósághoz fogunk fordulni. Mindenki közlekedjen nagyon óvatosan!”

A helyzet tényleg nem piskóta, a Csongrádi sugárút már egy hete, a város legforróbb útszakaszait felkutató, általatok (az olvasóink által) szerkesztett cikkünkben is főszerepet kapott, de a tegnapi lezárást követően igazi üzenet – és kommentcunami futott be hozzánk.

Kriszta szerint az úttest lezárva, a járdán kijelölt rész pedig alkalmatlan rá, hogy bárki végigtolja rajta a bringáját, Kornél pedig azt írja, megvan az új “szegedi kerékpáros halálhágó” – ennek kapcsán reméljük, nem lesz igaza.

SZERDÁN INDULT A FELÚJÍTÁS, AUTÓVAL IS NAGY MÓKA VOLT

Szerda óta a javítási munkák miatt a Nagykörúton, mindkét irányból sávszűkítésre kell számítani, a Csongrádi sugárútról a Mars tér irányába vezető jobbra kanyarodó sávot pedig lezárták. Török Kornél kollégánk tegnap pont a délutáni drive time kellős közepén, 4 után ugrott ki fotózni, hangulatos kis hering party lett a kereszteződésből:

Rákérdeztünk a Szegedi Vízmű Zrt-nél, ők úgy tervezik, várhatóan október 29-ig megszűnik a forgalomkorlátozás, és visszaállhat a megszokott rend. Addig is, az egyetlen jó tanács, hogy kerüld el az útszakaszt, bármilyen közlekedési eszközről legyen szó.

Fotók: CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged, Török Kornél – Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb