Sport

Három hét – hét mérkőzés – eseménydús időszak elé néz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Eseménydús időszak elé néz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, három hét alatt hét mérkőzés vár a csapatra. Az előző etapban jól teljesítettek a fiúk, öt meccsből négyet megnyertek, és továbbjutottak a MOL Magyar Kupában is. Most viszont újra oda kell tenniük magukat, hiszen szerdánként és vasárnaponként folyamatosan játszanak majd. A fertőzésveszély elkerülése érdekében ma a csapat vezetőedzője, Dr. Dobos Barna, és kapusa, Varga Bence, rendhagyó módon online válaszolt az újságírói kérdésekre.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia hivatalos Facebook oldala

Holnapután az Ajka ellen, hazai pályán kezdjük ezt a sorozatot és nyerni szeretnénk, de ebben a bajnokságban természetesen ez nem lesz könnyű, hiszen nincsenek könnyű meccsek. Ami ebben a helyzetben külön érdekesség, hogy bár sérülések tekintetében szinte minden játékosra számíthatok, de ma reggel is voltunk COVID-19 tesztelésen és az eredmények tükrében derül ki, hogy ki az, akire valóban számíthatok és lesz-e esetleg olyan, akire nem. Éppen ezért is fontos az, hogy az MLSZ újra bevezette az öt csere lehetőségét mérkőzésenként, így ezzel is megpróbálunk majd a lehető legjobban élni. – mondta el Dr. Dobos Barna, vezetőedző, majd hozzátette, hogy a közelmúltban sérülés miatt kimaradó játékosok közül Varga Szabolcs és Kóródi Nándor felépült, ez azt jelenti, hogy ha a tesztjük is negatív lesz, akkor már a hétvégén játszhatnak ők is.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Varga Bence arról számolt be, hogy értékelése szerint nem úgy kezdte a csapat a szezont, ahogy azt szerette volna, de az utóbbi öt mérkőzésből négyet sikerült megnyerniük, és a következő hétmeccses sorozatban ezt a tendenciát kívánják folytatni.

Személy szerint örülök, hogy bekerültem a csapatba, de annak még jobban, hogy gyűjtögetjük a pontokat a bajnokságban. Ahogy egyre többet játszunk együtt, a védelemmel is egyre jobban összekovácsolódunk és az összhang is egyre jobb. Azon vagyunk, hogy ezt mindig magasabb szintre emeljük. Odafigyelünk és a legjobb tudásunk szerint vigyázunk az egészségünkre, mert senki sem szeretne 2-3 vagy akár több hétre is kiesni egy fertőzés miatt. Ami az elmaradt mérkőzéseket illeti, mi a csapatban ezt próbáljuk teljesen kizárni. A jövőre nézve is megvannak az időpontok és úgy készülünk, hogy mindegyiket le fogjuk játszani.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzatával összhangban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia mindent megtesz sportolói, valamint dolgozói egészségéért a mostani, a koronavírus-járvány miatti nehéz időszakban. A játékosokat és a velük közvetlenül érintkező stábtagokat rendszeresen tesztelik, az öltözőkben, illetve az irodákban kézfertőtlenítőket helyeztek el, a zárt terekben pedig maszkot használnak.

A Klub a fertőzésveszély elkerülése érdekében arra kéri drukkereit, hogy lehetőség szerint viseljenek a szájat és az orrot eltakaró maszkot a lelátón, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket és – ahol lehetséges – tartsák be a megfelelő távolságot egymástól, így mindenki biztonságban érezheti magát.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia hivatalos Facebook oldala

A következő időszakban tervezett mérkőzések:

2020.10.18. Merkantil Bank Liga 17:00 Szeged-Csanád GA – FC Ajka

2020.10.21. Merkantil Bank Liga 17:00 Szeged-Csanád GA – Gyirmót FC Győr

2020.10.25. Merkantil Bank Liga 17:00 Kaposvári Rákóczi FC – Szeged-Csanád GA

2020.10.28. MOL Magyar Kupa 12:30 III. ker. TVE – Szeged-Csanád GA

2020.11.01. Merkantil Bank Liga 17:00 Szeged-Csanád GA – Pécsi MFC

2020.11.04. 13:30 Soroksár Merkantil Bank Liga 17:00 Szeged-Csanád GA – FC Ajka

2020.11.08. Merkantil Bank Liga 17:00 Szeged-Csanád GA – Dorogi FC

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb