Sport

Kis híján szettet rabolt a SZRSE Kazincbarcikán

A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata rendkívül nehéz időszakon van túl, hiszen többen elkapták a koronavírust, sérülések tizedelték a keretet. A srácok viszont becsülettel dolgoztak ahányan és amikor csak tudtak, ennek pedig meg is lett az eredménye: a két U21-es játékossal kiegészülő legénység elismerésre méltóan tartotta magát az abszolút favorit Kazincbarcika otthonában a magyar kupa nyolcaddöntőjének odavágóján.

FAKÓ FELÁLLÁS A DÁG ELLENI KULCSMECCS ELŐTT

A szeptember óta komoly teremproblémákkal, fertőzésekkel küzdő szegedieket az utóbbi hetekben még sérülések is sújtották, nem is csoda, hogy Nusser Elemér vezetőedző néhány fiatalt is magával vitt Kazincbarcikára – már csak azért is, mert nem akarta kizsigerelni fontosabb játékosait, elvégre vasárnap megkezdik szereplésüket az NB I Ligában a Dág ellen.

INHOFFÉK NÉHÁNY RÉSZPERIÓDUSBAN PARTIBAN VOLTAK A TORONYMAGAS ESÉLYESSEL

A mérkőzés elején a Tisza-partiak még tudták tartani a tempót (10-9), de aztán a szett derekán Csizmadia Tamásék többpontos előnyt harcoltak ki, végül pedig csak 17 egységet engedélyeztek ellenfelüknek (25-17, 1-0). A fordulást követően bekezdtek Inhoff Attiláék (1-4), de Dudás Tamásék pillanatok alatt fordítottak (7-4). A három-négy pontos különbséget a sötét mezesek egy darabig tudták tartani (12-8, 15-11), de 20-hoz érve már kilenc volt Árva Milánék előnye. A hajrában csak kettő egységet szerzett a Szeged, nem volt igazán szoros ez a játékrész sem (25-13, 2-0).

A HARMADIK SZETTBEN MINDENT EGY LAPRA FELTÉVE HAJTOTTA KI MAGÁT A SZEGED

Mineiro a harmadik szett elején leült, rögtön egálba is jöttek a szegediek (6-6). Budai Balázsék nem tudtak ezúttal meglépni őrült hajszát folytató ellenfelüktől, mi több, hátrányba is kerültek (12-14). Fej-fej mellett haladtak a felek, a végjátékra is maradtak izgalmak (20-20, 23-23), de végül a harmadik lett az utolsó szett, a szegediek ugyanis outra ütötték a játékszert (3-0, 25-23). Összességében magabiztosan nyert a Vegyész a nyolcaddöntő első mérkőzésén, de hogy mikor kerül sor a visszavágóra, még nem tudni a már említett teremproblémák miatt. A párharc nyertese majd a Kistext SE – Dunaferr SE továbbjutójával találkozik a legjobb nyolc között, az első meccset a budapestiek odahaza 3-1 – re megnyerték.

Fotó: boon.hu

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE 3-0 (17, 13, 23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 200 néző. V.: Suba, Jámbor.
Vegyész: Csizmadia, Mineiro, Bibók, Árva, Budai, Péter M. Csere: Dudás (liberó), Simkó, Tóth (liberó), Földes. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Szeged: Bodnár, Piti, Inhoff, Sarnyai, Kiss, Demcsák Csere: Borsi (liberó), Strezeneczki, Móczár. Vezetőedző: Nusser Elemér.

Toronyai Miklós: Az első és a második játszmában magabiztosan röplabdáztunk, ezt vártam a harmadik felvonásban is, de Mineiro lehozatala nem ezt idézte elől. Ott kicsit többet vártam a pályára lépőktől, annak viszont örülök, hogy néhány játékosomnak még így is pihenőt tudtam adni. Köszönjük a szegedieknek, hogy tudták vállalni az összecsapást.

Nusser Elemér: Szívből gratulálok a srácoknak, hiszen sokkal többet hoztak ki ebből a meccsből, mint amire számítottam. Az edzéshiány a labdabiztonságon érződött, de ezt óriási akaraterővel kompenzálták a fiúk. Biztos vagyok benne, hogy a harmadik szettet megnyerjük, ha edzésben vagyunk. Felnőtt keretünket két U21-es játékos, Strezeneczki Péter és Móczár Dávid egészítette ki, mindketten ügyesek voltak. Illedelmesen megköszönték a lehetőséget, amiért meg is dolgoztak, és éltek is vele, így a holnapi bajnoki meccsen is bátran beállíthatom őket. Köszönjük a segítségüket!

HOSSZÚ VOLT AZ ÚT KAZINCBARCIKÁIG

Több halasztás után vívott tétmérkőzést a férfi első csapat. Emlékeztetőül az NB I-ben kiírt, Miskolc elleni idegenbeli bajnokit is el kellett napolni, hiszen a járványügyi helyzet miatt Nusser Elemér tanítványai nem tudnának elegendő létszámban kiállni a mérkőzésre. Hosszas tanakodás után született a halasztás, a miskolciak és a szövetség megértését is köszöni a SZRSE, mindannyian rugalmasak voltak, közösen döntöttek arról, hogy később pótolják a találkozót.

Forrás: szegedvolley.com/vrck.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb