Sport

Majdnem megcsalt a szentendrei panoráma: gyilkos, öt szettes derbin nyert a SZRSE

Eddig sziporkázott a NB II-es csapat, hiszen az első három fordulóban a legkomolyabb riválisokkal ütköztek meg, ezen mérkőzésekből pedig kettőt is lazán kipipáltak a narancsok. A lányok bizakodva várták a Dunakanyar elleni bajnokit. Az újszegedi sportcsarnokban jól kezdődött a derbi: gyorsan megnyugtató előnyt szerzett a Vidux – Szegedi RSE, ám végül csak hatalmas izgalmakban, öt játszmában gyűrte le belelkesedő ellenfelét.

MEGLEPTE A LÁNYOKAT AZ ELTÖKÉLTEN ÉRKEZŐ SZENTENDRE, DE A MÁSODIK FELVONÁSBAN MÁR LESIMÁZTÁK ŐKET

Az álomszerű ütőjáték sziklaszilárd sáncvédelemmel párosult, így jobbára mákszemnyi esélyt sem adtak a lányok a fogadóállásokat épp csak beállító Szentendrének. A diadalmenet sajnos kényelmessé tette a hazai lányokat, így Tátrai Sándornak kellett felrázni őket. Fürdök Nóriék azonban felültek az érzelmi hullámvasútra: 21:21-nél még szigorúbb volt a taktikai értekezlet, de hiába kért a tréner határozottabb játékot, elvesztették a lányok az első szettet (23:25). A második játékrész ugyanúgy indult, mint az első, de ezúttal a folytatásban még növelték is a különbséget. – “Látom a szemetekben, hogy jobban koncentráltok“! – dicsérte a tanítványokat Tátrai Sándor. Így volt a hajrában is, 25:11-re végre hozta a csapat a papírforma részeredményt.

A DUNAKANYAR SZÉDÜLETES FORMÁBAN RAGADTA MAGÁHOZ AZ ELŐNYT, DE A SZEGEDI SZÍV A HAJRÁBAN GYŐZEDELMESKEDNI TUDOTT

A következő szett már szorosan indult, majd 9:9 után hosszú labdameneteket nyerve lépett meg a Dunakanyar. Sajnos folyamatosan tartotta előnyét a szentendrei együttes, így tükörsimán hozta az etapot a holtpontra kerülő lányok ellen (17:25), így már csak öt szettben volt esély kiharcolni a győzelmet. Sajnos úgy tűnt, ugyanilyen lesz a negyedik szett forgatókönyve is, de harcias játékkal 19:19-nél egyenlített a SZRSE. A jó hozzáállás a hajrában meg is hozta eredményét (25:22), így jöhetett a mindent eldöntő, ötödik szett. Álomszerűen kezdtek Hűse Zsófiék, ugyanis 6:0–ra sikerült meglépniük, majd jól sáfárkodtak az előnnyel, így ha a vártnál sokkal nehezebben is, de megszerezték szezonbeli harmadik győzelmünket is (15:9).

https://www.facebook.com/szegedirse/videos/370980653951437/

Tátrai Sándor: – “Magunknak tettük nehézzé ezt a meccset. Az első szettben szóltam, hogy ne engedjünk ki, tövig nyomjuk a gázt, ha simán lehet nyerni, akkor úgy nyerjünk. Kezdtem azt érezni, hogy a Dunakanyar felveszi a ritmust, mi pedig görcsössé válunk. Bátortalanul játszottunk, és mintha fáradtnak éreztem volna a lányokat. Persze ez visszavezethető a megszokottnál kevesebb edzéshez, de egy sportoló sosem adhatja fel, a fáradtság fejben dől el. Küzdöttek a lányok, de talán csak a harmadik szett közepén jöttek rá, mennyire kell hajtani ezen a meccsen. A drámai helyzetek adják a sport szépségét, nem egyszerű ezt egyszerre élvezni és komolyan venni, de a szoros csata végén bizonyítottuk az érettségünket“.

NB II Női Bajnokság, Kelet-B-csoport, Szeged
Vidux-Szegedi RSE – Dunakanyar SE 3:2 (23:25)(25:11)(17:25)(25:22)(15:9)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: dr. Fürdök Nóra, Nagy Mína, Hűse Zsófia, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes, Kovács-Fiskus Fanni, Nyers Noémi. Csere: Sipka Bernadett (libero), Inhoff-Vass Violetta, Farkas Antónia, Fürdök Lilla, Bálint Viktória
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

A lányok az előző partin három szettes meccsen varázsoltak a Kecskemét ellen :

Forrás: szegedvolley.com/Szegedi Röplabda Egyesület FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb