Sport

Ma van a testvérek világnapja: bemutatkozik a Liu Shaolin – Liu Shaoang testvérpár

Igazán összetartó testvéreket látni ritkaságszámba megy, együtt is sikereseket pedig kuriózum. A két extraklasszis egy időben ért a csúcsra is: a 2018 – as phjongcsangi téli olimpián, 5000 m -es távon győztek rövidpályás gyorskorcsolyában. Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoang- ot a ma tartott testvérek világnapja alkalmából kérte interjúra a csalad.hu.

SZINTE MINDENT EGYÜTT CSINÁLTAK GYEREKKORUKTÓL FOGVA

Liu Shaolin Sándor az interjúban egyebek közt elmeséli, hogy kétéves volt testvére, Shaoang (beceneve Ádó) megszületésekor, Ádó pedig arról beszél, hogy ő úgy nőtt fel, hogy Shaolin mindig is az élete része volt. A beszélgetésből az is kiderül, hogy nagyon jó testvéreknek tartják egymást, mindent együtt csinálnak, gyerekként és már élsportolókként is bejárták a világot, de a vitt élményekből is együtt, egymást segítve, előrébb húzva profitálnak. A legnagyobb közösen átélt sikerük természetesen az olimpiai győzelem volt.

NINCS VERSENYSZELLEM A KÉT TESTVÉR KÖZÖTT

A 2 évvel idősebb Sándor mutatott utat Ádónak a sikerhez vezető úton, de saját példájával, vagy éppen hibáival is inspirálta testvérét. A közös űzött sportágban semmilyen téma nem maradhat tabu, és ahogy édesapjuk is tanította: “bármelyikük is győz, az aranyérem a családban marad”. Fél szemüket állandóan a másikon tartják: jó példa Debrecenben tartott januári Európa-bajnokság, ahol Shaolin kicsúszott az 1500 méteres fináléban. Shaoang hiába nyert, csak bosszankodott, hogy nem ketten álltak a dobogón. Sándor szeptemberben már egy jóval szomorúbb hír miatt került a híradásokba, ugyanis a lehető legszigorúbb védekezés ellenére is elkapta a koronavírust:

SZEGEDEN VAN IGAZÁN ELEMÉBEN A BUDAPESTI TESTVÉRPÁR

Egy másik testvérpár egy másik sportágban öregbíti Szeged hírnevét: a Kerpel – Fronius tesók most alkottak nagyot Szombathelyen. Noha nem szegedi származásúak, a SZEDEÁK színeiben egymást segítve hozzák ki a másikból a lehető legjobbat, és így egy masszív magyar magot alkotnak magán a csapaton belül is. Tegnap Gáspár 12/6, illetve Balázs 10/6 egysége is kellett ahhoz, hogy a szegediek kis híján bevehessék az Arena Savaria oroszlánbarlangját is:

Forrás: index.hu/csalad.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb