Gasztro

Miért ne készülhetne egy shopping centerben csúcskaja? Rozmaring Ételbár, ÁRKÁD Szeged

Valahogy az van az ember fejében, hogy egy bevásárlóközpont ételudvarában csakis turbo üzemmódban készülő, futószalag-stílusú gyorsétel készülhet. Erre cáfolt rá alaposan az ÁRKÁD Szeged ételudvarában működő Rozmaring Ételbár, ami a klasszik gyorskonyha mellett a la carte üzemmódban is működik, sőt, van látványkonyhájuk és a napokban még a házhozszállításuk is elindult.

MI EZÉRT SZERETÜNK HOZZÁJUK JÁRNI

Van valami egészen különleges a Rozmaringban. A cikk szerzője gyakran ugrik be hozzájuk, tehát nincs nehéz dolga, ha tételekbe kell szednie, mi különbözteti meg a jó öreg “Rozit” 100 másik shopping centerben működő ételbártól:

  • Van náluk a la carte fogyasztás. A szokásos, “benézek a pultba és kikérem a legszimpibb kaját” jellegű, bevásárlóközpontos megoldás mellett van náluk “rendes” menükártya is, amiről ugyanúgy választhat az ember fia, mint egy hagyományos étteremben.
  • Az első pontból jön a második: egy látványkonyhát is beépítettek. Vagyis, miután megrendeltük az a la carte ételünket, átmehetünk a folyosó felőli részre, ahonnan az elejétől a végéig nézhetjük, mi történik az ebédünkkel vagy vacsoránkkal. A korlát felőli részen egy szép, nagy plexin át megy a “műsor”, ahogy a séf egy óriási vaslap felett sürög-forog. Egyszerű ötlet, de működik, bennünket anno rögtön meggyőzött.
  • A második pontból pedig, logikusan jön a harmadik: csúcskategóriás alapanyagokkal dolgoznak. Alapból valamiféle masszív magabiztosságot sugall a tény, hogy bármikor benézhetünk a konyhájukba. Ahogy Mannah Reda tulajdonos (aki egyébként a REÖK és DELIMO cukrászdák, nomeg a szembe szomszéd Trója gazdája is) fogalmazott: “csakis olyan ételt kínálunk, amit mi magunk is örömmel ennénk meg.”

LÁSSUK A MEDVÉT, KHM, PONTOSABBAN A KONYHÁT

Mint írtuk, a Rozmaring-konyhában nincsenek titkok. Ezt bizonyítva kamerát ragadtunk és beugrottunk megnézni, mi, hogy készül odabent. Mivel (A) imádjuk a tengeri herkentyűket és (B) egyértelmű volt, hogy a forgatás során elkészült ételeket valakiknek majd meg is kell ennie, elsőre egy királyrák nyársat választottunk:

Telitalálat volt a fűszerkeverék, a vaslapon sült zöldségek is pont úgy roppantak, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, valahol szürreális volt, hogy a bevásárlóközpontok “adj gyorsan egy pizzaszeletet, haver” világában ilyesmi is létezik. A második nekifutásra egy lasagne elkészítését vettük fel, ami hazai pálya volt a srácoknak: a Rozmaring annak idején tésztázóként indult el, innen váltottak később egy félig bisztrós, félig gyorséttermes, kibővített vonalra.

HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS, RE-BOOT

A tavaszi első járványhullám idején a kényszerűség szülte a házhozszállítás bevezetését (voltak olyan hetek, amikor be nem zárhattak, de a szabályozás nem engedte meg a vendégeknek, hogy leüljenek az ételudvarban), de akkora volt rá az érdeklődés az utóbbi időben, hogy az elmúlt napokban-hetekben újraindították azt. Itt egy fix, heti menüt tud megrendelni magának az ember fia, aminek a különlegessége, hogy tökéletesen hozza a fent említett Rozmaring minőséget, viszont mindössze 1250 Ft-ra jön ki egy két fogásos ebéd, ráadásul ez az ár már a csomagolási és a fuvardíjat is tartalmazza.

Bár – mint az írás tetején virító “szponzorált tartalom” logó is mutatja – ez egy PR cikk, nem akarunk róla senkit sem győzködni, hogy válassza a Rozmaring műveket. Inkább adnánk egy gyors és költséghatékony tippet: ha egyébként is irodába vagy házhoz rendelgeted az ebédet, egy hétre próbálj rá Roziékra (az ÁRKÁD Szeged ételudvarban dolgozók sutyiban így hívják őket). Valahogy van egy érzésünk, hogy a következő héten is tőlük fogsz rendelni…

Rozmaring Ételbár és a la carte látványkonyha

ÁRKÁD Szeged ételudvar

Házhoz szállítás, rendelés: IDE kattintva

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb