KikapcsNem kategorizált

Szeged365 kikapcs: Görög Ibolya ismét Szegeden, ÜBÜ a Reök stúdiószínpadán

Nem telik majd unalmasan a hétfő Szegeden: érkezik a protokoll nagymestere az IH-ba, és a mindig zseniális Übüt állítják színpadra a Reökben. Lesz horrorvetítés a Grand Caféban és egy komolyzenei koncert is a színházban. Összeszedtük neked a hét első napjának legérdekesebb programjait.

A PROTOKOLL NAGYMESTERE, GÖRÖG IBOLYA SZEGEDEN!

Van, akinek nem kell különösebb reklám, elég ha ennyit mondunk: Görög Ibolya ismét Szegeden. A Pedagógiai esték eddigi történetének talán legsikeresebb előadója, Magyarország vitathatatlanul legtapasztaltabb és legnépszerűbb protokoll szakembere, Görög Ibolya 2020-ban is visszatér Szegedre – természetesen a Mentor(h)áló meghívására, és 18:00 órától megosztja a tudását hallgatóságával az IH-ban.

TÁRSASJÁTÉK-EST A MOTIVÁCIÓ MŰHELYBEN

Ezen a héten földrajzi témájú játékokat próbálhatnak ki a társasjátékok szerelmesei a Motiváció Műhely (Szent Mihály utca 1.) szervezésében 17:00-tól.. Elfoglalhatjátok Magyarországot (Honfoglaló), megismerhetitek az ókori világ hét csodáját (7 csoda), elutazhattok Egyiptomba (Kairo), és fűszerekkel is kereskedhettek a Selyemúton (Century fűszerút).

A NEMZETI FILHARMONIKUS ZENEKAR KONCERTEZIK MA SZEGEDEN

Ma 19:00 órától tartják a Nagyszínházban a Filharmónia Tisza bérletének október 19-i nyitókoncertjét. A nagyszabású esten fellép a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Hadady László oboaművész és Zempléni Szabolcs kürtművész. Vezényel: Rajna Martin.

ÜBÜ FOG URALKODNI A REÖK STÚDIÓSZÍNPADÁN

A diktátor hajlamú Übü Papa felesége biztatására megszerzi a trónt. A gátlástalan hatalmi mámor megtestesült szimbólumaként, ostoba törvényeivel és önkényuralkodásával azonban gyorsan magára haragítja a népét. A darab ironikus humorával szembesíti nézőit a minden korban érvényes jelenséggel: társadalmunk – mióta világ a világ- elnyomókból és elnyomottakból áll. A poénokban és gondolatébresztő jelenetekben gazdag előadás 19:30-kor kezdődik a Reök stúdiószínpadán.

FOLYTATÓDIK AZ IJESZTŐ HÉTFŐ A GRAND CAFÉBAN

A második Spooky Monday alkalmával a Hereditary című filmet vetítik a Grand Caféban 19:00-tól. Ari Aster első nagyjátékfilmje, ami 2018-ban jelent meg, és számos elismerést kapott azóta, sokak szerint az évtized legjobb horror filmje. A történet szerint miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. A sztori egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben.

JÓ ÖTLET LEHET A MOZIHÉTFŐ

Miért ne néznél meg egy jó filmet hétfő este? Már mutatjuk is a szegedi mozik kínálatát:

BELVÁROSI MOZI

Zsigmond Vilmos terem

17:00 Óriásláb – Családi bevetés

20:30 Hab

Balázs Béla terem

17:30 A művészet templomai: Salvador Dalí- A halhatatlanság nyomában

19:45 Martin Eden

Csőke József terem

16:30 Tenet

19:30 Fortuna Istennő

CINEMA CITY

16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30 Becsületes tolvaj

19:10 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

17:45, 20:15 Greenland – Az utolsó menedék

19:30 Hab

17:00 Miután összecsaptunk

17:10 Mulan

18:00, 20:00 Nagypapa hadművelet

16:40, 19:00 Nyílt titkok

16:15, 18:15 Óriásláb – családi bevetés

20:15 Téboly

18:45 Tenet

17:00 Yakari

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb