- Hirdetés -
-0.8 C
Szeged
2020, december 1., kedd

- Hirdetés -
Kezdőlap Közélet Ma dönt az Országgyűlés a szegedieket is érintő, hiteltörlesztési moratórium 2021 nyaráig...

Ma dönt az Országgyűlés a szegedieket is érintő, hiteltörlesztési moratórium 2021 nyaráig való meghosszabbításáról

Ma dönt az Országgyűlés a szegedieket is érintő, hiteltörlesztési moratórium 2021 nyaráig való meghosszabbításáról. A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

Ekkor döntenek a hitelmoratórium meghosszabbításáról, amivel a kormány célja, hogy egyes kiemelt társadalmi csoportoknak, így a nyugdíjasoknak, a szülőknek, az álláskeresőknek és a közfoglalkoztatottaknak fennmaradjon a hitel- és kölcsönszerződésre, illetve pénzügyi lízingszerződésre vonatkozó törlesztési, fizetési moratórium 2021. június 30-ig.

Fotó: pixabay.com

A képviselők emellett szavaznak a hozzátartozók sérelmére elkövetett súlyos erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelmét szorgalmazó kormányzati javaslatról is.  

A határozathozatalok után hat előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. Terítékre kerülnek a kormány legfrissebb adómódosítási javaslatai, a családi gazdaságról szóló törvényjavalat, valamint klímapolitikai változtatások. Az Országgyűlés szerdán a tavalyi költségvetés zárszámadásának tárgyalásával folytatja munkáját.

Forrás: MTI

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -
- Hirdetés -