Sport

A kékek ma útra kelnek: csütörtök este Bresztben lép pályára a MOL-Pick Szeged

Ismét idegenben játszanak a kékek. Csütörtök este 18:45-kor Bresztben a Bajnokok Ligájában lép pályára a MOL – Pick Szeged csapata, a srácok ma kelnek útra a fehéroroszországi mérkőzésre. Fehéroroszország sohasem volt könnyű célpont, most sem lesz egyszerű feladat a bejutás.

Ez lesz a harmadik meccs a BL-ben, és ismét idegenben játszanak a fiúk. A csapat egyelőre még nem játszott itthon, erre jövő csütörtök estig kell várni, akkor a német Flensburgot fogadják majd.

A Liszt Ferenc reptérről különgéppel utaznak a fiúk a 330 ezres városba. Nem lesz számukra ismeretlen a terep, legutóbb 2017 februárjában játszott a Pick Szeged Fehéroroszország hatodik legnagyobb városában, akkor a Breszt 25-23-ra legyőzte a kékek csapatát.

Fotó: MOL-PICK SZEGED Kézilabdacsapat hivatalos Facebook oldala

A Breszt már négy meccset játszott. Kétszer nyert, legyőzte a Vardart és a PSG-t, Portóban és Flensburgban viszont ki is kapott. A Breszt keretében több ismerős arcot is felfedezhetünk. Vladimir Vranjes 2014-ben ott ünnepelt a szegedi csapattal a Dugonics téren, a beállós tagja volt az EHF-kupát nyert csapatnak. A horvát Sandro Obranovic fél évet szerepelt a Pick Szegednél, míg Stas Skube két szezont húzott le, 2018-ban részese volt a klub harmadik bajnoki címének. De a kapus, Ivan Pesic is ismerős lehet mindenkinek, hiszen évekig védett Magyarországon. Skube mellett még két szlovén játékos szerepel a keretben, Razgor és Malus. Mégis leginkább a fehérorosz jobbszélsőre, Mikita Vailupaura kell nagyobb figyelmet fordítani, hiszen eddig 22 találatot jegyzett.

Fotó: MOL-PICK SZEGED Kézilabdacsapat hivatalos Facebook oldala

Nem lesz egyszerű dolga a kékeknek most sem, a betegek állapota javul, a sérültek pedig gyógyulnak ugyan, de továbbra sem a legerősebb kerettel szerepel a csapat, így ismét a fiataloké a főszerep.

Egészen más világ a Bajnokok Ligája, ezt már az első támadás alatt megtapasztaltam, amikor meg akartam fogni a labdát, de olyat löktek rajtam, hogy az végül kiesett a kezemből. Nagyszerű érzés volt gólt szerezni, az pedig, hogy a klub történetének 100. játékosa lettem, aki gólt szerzett a BL-ben, még emlékezetesebbé teszi ezt a találatot. Sokat edzettünk most, Juan Carlos Pastor alaposan felkészített bennünket, így nem is lehet más a célunk, mint nyerni. Nem könnyű sehol sem, de mi úgy utazunk el Bresztbe, hogy győztesen térjünk haza – nyilatkozta Tóth József.

A Bajnokok Ligája mérkőzést a Sport 1 TV élőben közvetíti.

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb