Közélet

Operatív törzs: mindkét influenza védőoltás hatásos, 1500 rendőri intézkedés, de hová tűnt Müller Cecília?

Az Operatív törzs mai ülésén szokatlan módon Müller Cecília országos tisztifőorvos helyett Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője foglalta össze a legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreket. Megtudtuk, hogy mindkét influenza elleni védőoltás hatásos, valamint egy hónap alatt több mint 1500 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi szabályok megszegése okán.

Az Index információi szerint megnyugodhatunk, Müller Cecília csupán hivatali elfoglaltságai miatt maradt távol a nyilvánosságtól, így valószínű, holnap már ő tájékoztat minket az Operatív törzs legfrissebb információiról.

EGY HÓNAP ALATT TÖBB MINT 1500 RENDŐRI INTÉZKEDÉSRE VOLT SZÜKSÉG

Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt – mondta Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Kifejtette, hogy a jogszabály szeptember 21-ei hatálybalépése óta 566 emberrel szemben intézkedtek amiatt, hogy tömegközlekedési eszközön nem, vagy nem megfelelően viselte a maszkot. Kereskedelmi üzletekben, közintézmények területén a védelmi intézkedések megszegése miatt 976 emberrel szemben intézkedtek.
Az alezredes azt is elmondta, hogy csütörtöktől a magyar-ukrán viszonylatban megnyitják a kétoldalú személyforgalom biztosítása érdekében a barabási közúti határátkelőhelyet, amely tervezetten 7 és 19 óra között lesz nyitva.

Fotó: MTI/Soós Lajos

AZ INFLUENZA ELLENI MINDKÉT VÉDŐOLTÁS BIZTONSÁGOS

Egyaránt hatékony és biztonságos a három-, illetve a négykomponensű influenza elleni védőoltás – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes hozzátette, hogy az influenzának több vírustörzse ismert, az oltóanyagba minden évben más vírustörzsek kerülnek be, amelyeket az Egészségügyi Világszervezet határoz meg. Közölte, a háromkomponensű oltóanyag két A és egy B, a négykomponensű ezek mellett még egy B vírustörzset tartalmaz. Felhívta a figyelmet arra, hogy az állam a védőoltást mindenkinek ingyen biztosítja.
Galgóczi Ágnes azt is elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 48 idős, krónikus beteg halt meg a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Kiemelte, hogy az eddig elhunyt 1259 beteg csak 6 százalékának nem volt krónikus vagy alapbetegsége.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb