Sport

Az igyekezet nem volt elég: kikapott a Gyirmót ellen a Szeged – Csanád Grosics Akadémia

Az NB II. 9. fordulójából eredetileg szeptember 16 – ára kiírt mérkőzést pótoltak ma a szegedi srácok a Szent Gellért Fórumban. Sajnos már a 4. percben vezettek a vendégek: Szatmári István lesipuskás mozdulattal szerzett labdát, majd végigloholva nem is hibázta el a ziccert (0:1). A bekkelő látogatók a meccs végéig tudtak tartani sovány előnyüket, így a szegediek legközelebb vasárnap, a Kaposvár otthonában javíthatnak.

A LÁTOGATÓK A SZERENCSÉS KONTRATALÁLAT UTÁN RÁÜLTEK AZ EREDMÉNYRE

Villámrajtot vett a sárga dresszben pályára lépő vendég gárda: a 4. percben Szatmári használta ki, hogy egyedül maradt és a büntető magasságából kilőtte a bal alsó sarkot (0:1). A bajnokságban a legkevesebb gólt kapó csapatok között dobogós a Gyirmót. Most azt is megmutatták, miért. Ráültek az előnyre és szervezetten védekeztek, egészen a találkozó lefújásáig. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia több helyzetet is kidolgozott, de az utolsó mozdulatok mégsem hoztak egyenlítést, vagy célt tévesztett a labda, vagy Hársfalvi védett. A térfélcsere előtt Grumic Miroslavnak volt a legveszélyesebb próbálkozása, de a lövése kevéssel a kapu mellett hagyta el a játékteret.

HÁROM HAZAI BAJNOKI GYŐZELEM UTÁN SZAKADT MEG A SZÉRIA

A második játékrészt motiváltan, lendületesen kezdte a hazai együttes: Dobos és Jovanovic két passzból jutottak el a félpályától az ellenfél kapujának előterébe, de ott összezártak a védők, nem kellett kapusbravúr, hogy ne szülessen szegedi gól. Az 58. percben Grumic indította Dobost, itt már Hársfalvi védése is kellett a Gyirmótnak, hogy ne kapjon gólt. Ezt követően a cserékkel próbálta frissíteni csapatát és megváltoztatni a játék képét Dr. Dobos Barna: előbb beállt Takács Tamás és Kárász Krisztián (63’), majd Gréczi és Bitó is. Mindhiába, a várt egyenlítés elmaradt. Ebben a félidőben Dobos Áron lövése volt a legnagyobb hazai helyzet a 67. percben, de Hársfalvi ezt is kipiszkálta. Három hazai bajnoki győzelem után így kikapott a Szent Gellért Fórumban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, de nincs idő a kesergésre, mert vasárnap már újabb bajnoki mérkőzés vár Jovanovicékra, ezúttal idegenben.

SZEGED – CSANÁD GROSICS – AKADÉMIA – GYIRMÓT FC 0:1

NBII. Merkantil Bank Liga 9. forduló Szeged, Szent Gellért Fórum, jv.: Káprály Mihály 800 néző

Szeged-Csanád GA: Varga B. (K) – Ódor, Moga, Szilvási, Mohl, Oláh, Jovanovic(csk), Varga Sz. Dobos, Kóródi, Grumic, cserék: Takács J. (K), Ásványi(K), Deák, Bitó, Gréczi, Rózsahegyi, Simon, Pejovic, Gajdos, Kárász, Takács T., Bojtos. Vezetőedző: Dr. Dobos Barna

Gyirmót FC : Hársfalvi (K) – Szegi, Nagy P., Szatmári, Széles, Hajdú, Juhász, Heffler, Varga B., Vass , Hudák. Vezetőedző: Csertői Aurél

Dr. Dobos Barna: „Sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot, pontokat szerezni a mérkőzésen! Ez a korai gól, sajnos eldöntötte a találkozót. Voltak azért lehetőségeink mindkét félidőben egy-egy helyzetünk volt, amiből gólt szerezhettünk volna, de nagyon masszív volt az ellenfél. Többet kellett volna tennünk mind fizikailag, mind kreativitásban ahhoz, hogy ezt a szervezett védelmet feltörjük és egyenlítsünk vagy fordítsunk. Egy felállt védelem ellen kellenek olyan plusz dolgok, amilyeneket a mai napon nem láthattunk.”

A GYIRMÓT ELLENI MECCSET KÖVETŐEN IS SŰRŰ MARAD A PROGRAM

A fiúk legközelebb vasárnap Kaposváron javíthatnak a mérlegükön, de az elkövetkező 20 nap amúgy is igen szorosnak ígérkezik. Október 28 – án a Magyar Kupában játszik a gárda a III. ker TVE ellen, majd november 1 – én már a Pécsi MFC látogat Szegedre, a november 4- ei soroksári fellépést követően négy nappal pedig már a Dorog egylete teheti tiszteletét a Szent Gellért Fórumban.

Forrás: www.szeged-grosicsakademia.hu

VASÁRNAP AZ AJKÁT VERTÜK FORDULATOS MECCSEN

Dobos Áron bal lábas, felső sarkos bombagóljával győzött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia az Ajka ellen a labdarúgó NB II 12. fordulójában. A félidőben a hazaiak vezettek, majd egyenlítettek a vendégek, de Dobos gólja mindent eldöntött: Szegeden maradt a három pont.

Forrás/fotók: Szeged – Csanád Grosics Akadémia

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb