Közélet

Napi összefoglaló: egyedüli magyarként SZTE – s diák nyert I. díjat Horvátországban, csökkenő megyei fertőzésszám

A higiéniai és maszkviselési szabályok áthágása miatt egy hónap alatt 1500 esetben kellett intézkedni – hangzott el az Operatív Törzs soron következő tájékoztatóján. A kormányt sem kíméli a járvány: Varga Judit igazságügyi miniszter saját oldalán jelentette be megbetegedését. Megugrott a kórházi kezelésre szorulók, és az elhunytak száma. SZTE – s hallgató nyert egyedüli magyarként I. díjat egy Nemzetközi Énekversenyen Horvátországban.

AZ OPERATÍV TÖRZS ÜLÉSÉN MA NEM LÁTHATTUK MÜLLER CECÍLIÁT

Az Operatív törzs mai ülésén szokatlan módon Müller Cecília országos tisztifőorvos helyett Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője foglalta össze a legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreket. Megtudtuk, hogy mindkét influenza elleni védőoltás hatásos, valamint egy hónap alatt több mint 1500 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi szabályok megszegése okán.

VARGA JUDIT IGAZSÁGÜGYI MINISZER IS KORONAVÍRUSOS LETT

Varga Judit igazságügyi miniszter hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy koronavírus tesztje pozitív lett. Jelenleg enyhe légúti panaszokat tapasztal magán. A miniszter asszony házi karanténba került a családjával együtt, munkáját otthonról folytatja.

CSÖKKENŐ MEGYEI FERTŐZÉSSZÁM, DE ORSZÁGOSAN NEM JAVULNAK A MUTATÓK

1423 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, Szegeden és környékén viszont mindössze 14 új esetet regisztráltak. Velük együtt Csongrád-Csanád megyében eddig 2135 ember fertőződött meg. Újabb negatív rekord: 48 – an haltak meg a koronavírus következtében az elmúlt 24 órában, így az áldozatok száma 1259 főre emelkedett, 14 905-en pedig már meggyógyultak.

ÖRÖM AZ ÜRÖMBEN: RANGOS NEMZETKÖZI ELISMERÉST KAPOTT AZ SZTE –S KISS ATTILA ANDOR

A szegedi konziba járni kiváltság, ez most is bebizonyosodott: a 8. Lav Mirski Nemzetközi Énekverseny ezúttal Horvátországban, Osijekben került megrendezésre. Az október 16-18. között zajló megmérettetésen Kiss Attila Andor az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar égisze alatt indult. A másodéves, BA – szakos egyetemi hallgató kategóriájának I. díjasa lett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb