Sport

Nagy csata: 10 pontos hátrányból fordított, és nyert 51:64 – re a SZEDEÁK Kaposváron

Néhol iszapbirkózáshoz hasonlított az első félidő Kaposváron, ahol nemigen ültek a dobások, és több eladott labdába is belehajszolta a szegedieket a csapatból láthatóan felkészült somogyi egylet (37:27). Nem rogyott meg a SZEDEÁK: Szrecsko mester legénysége valóságos fenevadként jött ki a második félidőre, és Hendleinéknek mindössze 14!!! pontot engedélyezve, végeredményben meglepően simán húzta be a derbit (51:64).

Fotó: hunbasket.hu

EX – SZEGEDI LÉGIÓVAL NÉZHETTEK FARKASSZEMET A SRÁCOK, AZ ELSŐ FÉLIDŐ A KAPOSVÁRÉ VOLT

Ahhoz a Kaposvárhoz látogattak a srácok, amelynek a keretében három ismerős játékos pattogtatott: a Szegeden nevelkedett Révész Ádám ezen a meccsen debütált új csapata mezében, valamint ott volt az előző szezonban Napfény városában szereplő Milos Miliszavjlevics és Morris Curry is. A vendég keretből ezúttal Polányi Kristóf mellett Balogh Szilárd hiányzott. A Falco ellen brillírozó Kerpel-Fronius Gáspár szerezte büntetőkből az első szegedi pontokat, akkor 4-2 volt a hazaiaknak. A vendégek rendkívül nehezen találták a ritmust támadásban, és a dobások sem ültek, valamint több labdát is eladtak: nem nézett ki jól az első két negyed, hiába zárkózott vissza a SZEDEÁK például Keller gyors öt pontjával, a nagyszünetre tíz ponttal vezetett a KKK (37:27).

A MÁSODIK FÉLIDŐRE ELLENTMONDÁST NEM TŰRŐ VEHEMENCIÁVAL JÖTT KI A SZEGED, ÉS MÁR CSAK 14 PONTOT ENGEDÉLYEZETT ELLENFELÉNEK

A fordulás után igencsak feljavult a csapat védekezése, a lepattanózásban pedig még a levegőt is elszívták Hendleinék elől Dickey – ék, és bár a játék még mindig akadozott, Brown kosara zárta le a harmadik negyedet. A látogatók 180 fokos fordulatként teljes tanácstalanságba hajszolták a jobb híján ütemtelen kísérletekkel dolgozó somogyiakat. A védekezésből építkező játék magasiskolája annyira jól sikerült, hogy egálról, 44–44 – ről jöhetett a záró felvonás. Nem tört meg a szegedi dinamika: sikerült megfordítani a meccset, sőt hét perc alatt a Kaposvár csupán egyszer talált a gyűrűbe, ellenben Govens és Dzeletovics is elsüllyesztett egy – egy triplát, majd Dickey közelije után már 13 ponttal, 59–46 – ra vezetett a SZEDEÁK két és fél perccel a vége előtt. Ebből a helyzetből már nem rontották el a srácok, és ha nehezen is állt össze a játék, végül nyerni tudtak a Kaposvár vendégeként (51:64).

A SZEDEÁK A VÉDEKEZÉSÉVEL NYERTE MEG EZT A MECCSET

A hazaiak a második félidőben összesen 14 pontot szereztek, Govens vezetésével ekkoriban már pontosabban támadott a Szeged, a fordítás kulcsa volt a jó pattanózás, így lassan, de biztosan totális szegedi dominancia bontakozott ki a festékben. Tehát megvan az idegenbeli második, összességében a csapat harmadik idénybeli sikere. Folytatás jövő kedden az Oroszlány ellen az újszegedi sportcsarnokban. A nagy sorozat negyedik állomása kipipálva.

Fotó: szte-szedeak.hu

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 51-64 (16-15, 21-12, 7-17, 7-20)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 600 néző. Vezette: Cziffra Cs., Minár L., Nagy V.
Kaposvár: Curry 19/9, Krnjajski 4, Rivers 12/6, Hendlein 4, Jukic 9. Csere: Hock, Miliszavljevics 3/3, Sinovec, Baki, Révész. Vezetőedző: Fekete Ádám.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 6/3, Brown 8/3, Dzeletovics 22/12, Dickey 12. Csere: Keller 7/3, Mayer, Kerpel-Fronius B. 3, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Szrecsko Szekulovics: – Az első félidőben úgy éreztem, kicsit fáradtan mozgunk a Falco elleni, szombati meccs után. Gondjaink voltak a lepattanókkal és az eladott labdákkal is. A szünet után feljavult a védekezésünk, csak 14 pontot kaptunk a második félidőben, és bár szűkebb volt a rotációnk, de Kerpel-Fronius Gáspár például remekül védekezett. Örülök, hogy ilyen játékkal is meg tudtuk fordítani ezt a meccset.

AZ OROSZLÁNY EDDIG MINDÖSSZE EGY TALÁLKOZÓN LÉPHETETT PÁLYÁRA

A bányászvárosiak erős csapattal érkeznek Szegedre, hiszen masszív amerikai bedobó soruk (Anderson – Bailey – Abell) mellett a monstrumként takarító Hayes uralta a szigorított területet a csapat eddigi egyetlen partiján, a Sopron felett aratott győzelemnél (78:70). A légiósok mellett érdemes megemlíteni az egykori egri csillagot, Garamvölgyi Ákost, de az ex – szombathelyi Bíró Olivér is jól illeszkedett bele a kisalföldiek rendszerébe. A meccshiány miatt kérdéses lehet a vendégek élessége, mindenesetre az összeszokottság, tudatosság egyértelműen a SZEDEÁK mellett szól, a kékek saját céljaikat, elképzeléseiket megvalósítva a soron következő összecsapásukat is behúzhatják.

Forrás: hunbasket.hu/szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb