Sport

Nem bírta megtartani előnyét a MOL – PICK Szeged: a feljavuló Breszt két góllal húzta be a meccset

Remek hírként Bodó Ricsi, Bombac és Mackovsek is visszatérhetett a srácokhoz a mérkőzést megelőzően, így már jóval szervezettebb játékkal operálhattunk a portugál túrához képest. A bresztiek a szegediekhez hasonlóan hét kulcsemberüket nélkülözték. A fordulatos meccs első felében ugyan még vezettünk (11:12), a pauzát követően már állva hagyott minket a Breszt, és végeredményben két találattal csikarta ki a győzelmet (26:24).

HÁROM KULCSEMBER TÉRHETETT VISSZA A MOL – PICK SZEGED SORAIBA

Juan Carlos Pastor valamivel biztatóbb előjelekkel készülhetett zsinórban harmadik idegenbeli BL-fellépésére. Visszakerült a szegedi keretbe az elmúlt hetekben egyaránt a koronavírussal bajlódó Bodó Richárd, Dean Bombac és Mackovsek is. A szeptember végén a PSG-t is legyőző Breszt a teljes csapatával várhatta a csütörtöki összecsapást. A Szeged kezdte jobban a mérkőzést, Mikler Roland védései egy rendkívül koncentrált, összeszedett védekezés mögött egy-két gólos előnyt biztosított a magyar csapat számára. Támadásban az eddigi két BL-meccsen 18 gólt szerző Joan Canellas remek passzokkal szolgálta ki a visszatérő Bodót és Bombacot (6-8).

fotó: pickhandball.hu

A KORÁBBI SZEGEDI IRÁNYÍTÓ IS TÖBBSZÖR MEGTRÉFÁLT MINKET, DE ÁLLTUK A SARAT

A huszadik percre a korábbi szegedi irányító, Stas Skube fantasztikus megmozdulásaival a Breszt 9-8-ra átvette a vezetést. A szünetre Mario Sostaric három értékesített büntetőjének is köszönhetően mégis a Szeged mehetett 11-12 – es előnnyel. A második félidő elején Juan Carlos Pastor kockáztatott: a spanyol szakember hét mezőnyjátékossal állt fel a folytatásra. A vezetőedző húzása ezúttal nem jött be, a Breszt a vendégek technikai hibáinak és Ivan Pesic bravúrjainak köszönhetően megúszta a rohamokat, sőt üres kapus gólokkal 12-13-as vezetésből pillanatok alatt 17-13-as hátrány lett.

A MECCS VÉGÉRE ELKÉSZÜLT EREJÉVEL AZ ADDIG ÓRIÁSIT HARCOLÓ SZEGED

A játékrész közepére a Szeged védekezése megszűnt létezni, egyes kulcsemberein kezdtek kijönni a fáradtság jelei. Pastor a 45. percben kikérte harmadik idejét is, de Jaka Malus, Andrei Yurynok és Mikita Vailupau gyors góljaira csak Rosta Miklós tudott válaszolni. (25-18). Sostaric hetesei tartották valamelyest a lelket a vendégekben, de az utolsó tíz percben egy hat gólos hátrányt kellett volna ledolgozni immáron Mirko Aliloviccsal a kapuban. A horvát játékos üres kapus találata volt talán a Szeged legszebb momentuma a második félidőben, a győzelem nem jött össze, holott a meccs utolsó öt gólját a Tisza-partiak dobták, és becsülettel helytállva villantották fel a sok sebből vérző gárda erejét (26:24).

Meskov Breszt–MOL-PICK SZEGED 26–24 (11–12)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló. Breszt, Sportshall Victoria, 1000 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics.
Meskov Breszt: Pesic – Vajlupov 2/1, Panic 1, St. Skube 5, Sumak 3, Santalov 1, S. Razgor. Csere: Usik (kapus), Vranjes 2, Malus 7, Szelvaszjuk 1, Paczkowski 2, Jurinok 2. Vezetőedző: Raúl Alonso.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Sostaric 9/5, Canellas 4, Mackovsek, Rosta 2, Bodó 4, M. Stranovsky. Csere: Alilovic (kapus), Kecskés, Bombac 3, Tóth J., Källman 2, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, ill. 5/5.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Forrás: pickhandball.hu/origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb