Közélet

Napi összefoglaló: Szegeden már 1 oviban és 2 suliban rendkívüli szünet van a járvány miatt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfón megosztott nézetei szerint a vakcina a vírus végét jelentheti. Az Operatív törzs tájékoztatóján Kiss Róbert alezredes szerint egyre többen szegik meg a védekezési szabályokat, és ezáltal is gyorsul a járvány. Kiugróan magas, 2032 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, de megyénkben is elmozdult a járvány a nyugvópontról a 62 -es esetszámmal.

GULYÁS GERGELY SZERINT AKKOR LESZ VÉGE A VÍRUSNAK, HA..

A kormány olyan jogi garanciákat igyekszik megteremteni, hogy ha van vakcina a koronavírus ellen, Magyarország elsők között vásárolhasson belőle – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón. A miniszter szerint ugyanis a vírusnak csak akkor lesz vége, ha lesz vakcina.

A SOROZATOS SZABÁLYSZEGÉS MIATT ELMÉRGESEDHET A JÁRVÁNY

Világszerte, de főleg Európában gyorsul a járvány terjedése – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

RÁKAPCSOLT A VÍRUS: REKORD AZ ORSZÁGOS FERTŐZÖTTEK SZÁMÁBAN

Az elmúlt 24 órában 2032 (rekord) újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel  52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A megyében 62 személyt regisztráltak, minek köszönhetően így már 2197 új esetet tartanak számon. Elhunyt 46 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1305 főre emelkedett. 15 254-en azonban már meggyógyultak. 2132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

MÁR 1 SZEGEDI OVIBAN ÉS 2 SULIBAN RENDELTEK EL RENDKÍVÜLI SZÜNETET A JÁRVÁNY MIATT

A koronavírus járvány második hullámában megfigyelhető a fertőzöttek számának napról napra történő egyre drasztikusabb emelkedése, amely nemcsak a lakosságot érinti, hanem a különböző intézményeket is, az iskolákat, óvodákat, vagy éppen a börtönöket. Kíváncsiak voltunk legutóbbi szegedi intézményi körképünk óta történt -e változás a koronavírus fertőzöttek számában, ezért ismét megkérdeztük az EMMI-t az oktatási intézményekről, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát pedig a szegedi börtön fertőzésszámairól.

A MÓRA – PARK SZÖKŐKÚT TESZTÜZEME VIDEÓN

Elindult Magyarország második legnagyobb szökőkútjának tesztüzeme, a Móra Ferenc Múzeum előtti parkban lévő csodát szerda késő délután próbálták ki először. A nagy szabású beruházás során víztakarékos óriásszökőkutat tettek a régi helyére, 110 fúvókával és fényjátékra is képes lámpákkal, feszített víztükörrel, amiben tükröződni fog a múzeum épülete.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb