Sport

Majdnem elhozta a pontokat Kecskemétről a SZVSE, iksz lett a derbi vége

A 15. fordulóban a Kecskeméti TE vendégeként lépett pályára a SZVSE. Nagyon nehéz mérkőzést várt a tabella hátsó régiójában elhelyezkedő szegedi vasutasokra, hiszen a Hírös Város az NB III. Közép csoport egyik bajnokaspiránsának számít. A szegediek a Majs elleni pontszerzés után ezúttal sokkal nagyobb halra akadtak az élcsapat otthonában, de pontszerzéssel abszolválták a feladatot.

Fotó:baon.hu

SZINTE TÖKÉLETES SZEGEDI VÉDEKEZÉS UTÁN KONTRAGÓLLAL SOKKOLTAK A VASUTASOK, DE A HAJRÁT JÓL BÍRTA A HÁZIGAZDA

Már az elején igyekezett tudatosítani az erőviszonyokat a Kecskemét, nagy nyomást gyakoroltak a Szegedre, akik viszont ezúttal rendkívül fegyelmezetten és higgadtan adogattak térfelükön, Kelemen Balázs vezérletével jól felkészült a házigazdákból a csapat. A küzdelem nagyrészt mezőnyben folyt, az első igazi helyzetre is egészen a 26. percig kellett várni, amikor Károly lőhetett vérfagyasztó erővel egy visszagurított labda után, de ez is kijött. A Szeged elsősorban a gyakorolt “catenaccio” melletti időszakos kontrákból élt meg, melyek azonban az első játékrészben nem eredményeztek igazán veszélyes helyzetet. Az 50. percben kecskeméti Lukács íves lövése pattant vissza a lécről, majd Szalai József ismételhetett, de öt méterről nem talált kaput bólintásával. Egészen a  61. percig nem történ újabb jelentős esemény, amikor Busa Bence Zoltán végre el tudott menni egy kontrában, sőt megállíthatatlannak bizonyulva végül elementáris, futtából vett kapáslövést hegesztett a léc alá. Némileg váratlanul jött a szegedi vezetés: 0-1. A mérkőzés hátralévő részében is nagy küzdelem folyt, mindent megtettek a vendégek, hogy megőrizhessék sovány előnyüket. Amikor már azt hitték a látogatók, hogy az övék lesz a három pont, a 89. percben Panteliszt vágták fel a tizenhatoson belül, amiért a házigazdák büntetőt kaptak. Károly Bálint magabiztos volt, ezzel pedig kialakította az 1-1 – es végeredményt.

Fotó: hiros.hu

Kecskeméti TE Hufbau – Szegedi VSE 1-1 (0-0)
NB III Közép csoport bajnoki mérkőzés, 15. forduló
2020. október 25. (vasárnap) 17:00
Kecskemét, Széktói Stadion
Játékvezető: Szommer Attila, asszisztens: Kurinka Béla és Kasza Dénes
Kecskeméti TE: Lékai, Grünwald, Kis B., Károly, Gábor, Ludasi, Puskás, Jakab, Szalai J., Asztalos, Gál
Cserék: Kis B. helyére Szalai G.S. (46′), Gábor helyére Popgeorgiev (53′) és Ludasi helyére Puskás (73′)
Vezetőedző: Gombos Zsolt
Szegedi VSE: Leindler, Kormányos, Csamangó, Dóra, Zana, Zsoldos, Pócs D., Pócs T., Papp, Hatvani, Busa
Cserék: Hatvani helyére Kelemen V. (46′), Papp helyére Ondrejó (46′) és Busa helyére Tóth (87′)
Vezetőedző: Kelemen Balázs
Gólszerzők: Busa Bence Zoltán (SZVSE) 62′ és Károly Bálint (Kecskemét) 90′
Sárga lapok: Csamangó Tibor (SZVSE) 37′, Popgeorgiev Pantelis (Kecskemét) 60′, Puskás Gábor Sándor (Kecskemét) 64′, Kelemen Viktor (SZVSE) 72′ és Asztalos Dávid (Kecskemét) 79′

Edzői nyilatkozatok:
Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): “Rendkívül csalódott vagyok. Elsősorban a szurkolókat sajnálom, mert a padon is elég nehéz volt ezt elviselni, nemhogy nekik. Szeretnék elnézést kérni a magam és a csapat nevében! Keresem az okokat, mert fel lettek készítve a srácok arra, hogy itt el kell felejteni a tabellát, hogy ki milyen pozícióban van, itt minden meccsen, minden pontrét meg kell küzdeni. Sem teljesítményben, sem taktikai dolgokban nem láttam azt, ami a győzelemhez kellett volna. A végén futottunk az eredmény után, egyenlítettünk, volt utána egy ziccerünk is, de ezen a meccsen nem érdemeltünk győzelmet. Mentálisan voltunk főleg gyengék ezen a napon, illetve nagyon hiányzott egy igazi vezéregyéniség a pályán. Tragédia most sincs, viszont ezek a pontvesztések nem férnek bele. Ezt a meccset gólokkal kellett volna nyerni hazai pályán“.
Kelemen Balázs (Szegedi VSE): “Lehetnék szomorú, de hatalmasat küzdöttek a srácok, betartottak mindent, nagyon jól működtek azok a dolgok, amik eddig akadoztak. A legnagyobb problémánk eddig a koncentrációból adódott, ezen dolgozunk, hogy ez még jobb legyen. A pohár viszont nem üres a mai napon, hanem félig tele van”.

Fotó: szegedivasutasse.hu

A DUNAÚJVÁROS ELLEN IS MEGVOLT AZ AKARAT, AZ EREDMÉNY VISZONT CSAK MA JÖTT KI A SRÁCOKBÓL

Nagy várakozások övezték az előző meccset is: a szegediek az NB III közép-csoportjának 14. fordulójában a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület csapatát látta vendégül a Kecskemét előtt. A csapat tartalékosan is becsülettel küzdött, de ismét nem tudta kihozni magából azt, ami benne van, 4:0 – val zakózott a védelmi hibákat könyörtelenül kihasználó vetélytárssal szemben.

Forrás: szegedivasutasse.hu – Friesz Zsolt

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb