Kikapcs

Harmadszorra húzta be a Bátrak Ligáját a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

A 10 versenyszámot felölelő versengést idén a megyéből négy csapat küzdötte végig: két mórahalmi iskola mellett Makó és Hódmezővásárhely is küldött egy – egy csipet – csapatot. A Ligát az addigi kétszeres címvédő nyerte. A gyerekek elszántan, sportszerűen és ezúttal együttes biztonságunk érdekében külön – külön küzdöttek. Fokozott odafigyeléssel, ahogy ezt a jelen helyzet és az egymás iránt érzett felelősség megköveteli.

A MÓRAHALMI SPORTCSARNOK ADOTT OTTHONT AZ IDEI BÁTRAK LIGÁJÁNAK

A város polgármestere, Nógrádi Zoltán köszöntőjében elmondta, hogy a város ugyan homokra épült, de az alapjai sziklaszilárdak. A kisváros szorgos és összetartó polgárainak munkájából jöhet létre az a kötőanyag, amely több nagyszabású versengésnek, rendezvénynek is teret adhat. A Honvédelmi Sportszövetség északról érkezik, a mórahalmi sportcsarnok pedig ezúttal a Bátrak Ligájának adott otthont. Régen várt küzdelmekre került sor a megye iskolái között. A versenyzőket már a belépésnél kötelező lázmérés és fertőtlenítő pont várja, az éppen nem versenyzőknek pedig a maszk használata is kötelező volt. Ugyanakkor legalább ennyire fontos volt, hogy bejutva, játszani, versenyezni, szurkolni lehetett, sőt értékes díjak leltek gazdára a Honvédelmi Sportszövetség elismerésével.

A MÓRAHALMI VERSENY ÉKES PÉLDÁJA VOLT A KIHÍVÁS ELÉ ÁLLÍTOTT FIATALOK ÁLDOZATOS EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK IS

Mind a négy iskolai gárda iskola örömmel és persze a győzelem reményében érkezett csapatával a megmérettetésre, de annál érezhetően fontosabbnak tartották, hogy egy célért dolgozhassanak. Az előkészületek után hamarosan kezdetét vehette a nemes küzdelem, mórahalmi aktivitással, szurkolással – és ahogy a sportban gyakorta lenni szokott, – a hazai pálya hazai örömöt, győzelmet eredményezett. A jövőbe tekintve a Honvédelmi Sportszövetség stratégiai szövetségre készül Mórahalommal. Otthon teremtve egy épülő Honvédelmi Sportközpontnak és az aktív közösségi életnek.

REMEK HANGULATÚ VERSENYSZÁMOK

Az erőpróbán saját testsúlyukat kellett a lurkóknak megtartani időre, majd ergométeren kellett 200 métert leevezni, a tudáspróbában pedig óriáspuzzle – t raktak össze egy I. világháborús teszt kitöltése mellett. A szimulációs és távirányítós járművezetés aratta talán a legnagyobb sikert, és az íjászat is rendkívül harsány hangulati elemekkel kísért versengésnek hatott. A tájékozódó futás, vívás mellett lézerpisztollyal állva, majd lézerpuskával fekve kellett célba lőni, de egy akadálypálya után elhajított gránát, és egy időre végrehajtott falmászó pálya is fokozta a kedélyeket. Összességében felejthetetlen élményekkel gazdagodott a négy résztvevő iskola a szigorú óvintézkedésektől övezett, 10 feladatos verseny során.

Forrás/fotók: batrakligaja.hu/honvedelmisport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb