Közélet

Operatív törzs: megkezdték az iskolák fertőtlenítését, a szomszédos országokban durvul a járvány

Az őszi szünet alatt már zajlanak az iskolákban a fertőtlenítő nagytakarítások – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília az egyéni felelősség fontosságát is hangsúlyozva arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó programokat. Jelenleg ötvenegy óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az operatív törzs – közölte.

Felhívta a figyelmet arra, hogy péntektől már a szabadtéri sporteseményeken és gyűléseken is kötelező a maszkhasználat.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu – illusztráció

A SZOMSZÉDOS ORSZÁGOS IS DURVUL A JÁRVÁNY

A szomszédos országokban sem lassul a koronavírus-járvány – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: az operatív törzs folyamatosan elemzi és értékeli a járványügyi adatokat, figyelik a környező országok adatait is. Mivel a szomszédos országokban sem lassul a járvány, mindenkit arra kérnek, mérlegeljék, hogy halaszthatatlan-e most a külföldi utazás, illetve azt, hogy külföldön kívánják-e szabadidejüket eltölteni – mondta. Hozzátette: az operatív törzs a lakosságtól Magyarországon is a védelmi intézkedésekre vonatkozó szabályok fokozott betartását.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb