Közélet

SZTE név-gate: levették a napirendről, nem született döntés a névváltoztatásról

Levették a napirendről az egyetem átnevezését – írja Facebook posztjában a VVL – Veritas Virtus Libertas. Az egyetemi szenátust hétfő délután 2-re hívta össze a Szegedi Tudományegyetem vezetése, a tanácskozás legfőbb kérdése az intézmény nevének megváltoztatása lett volna az eredeti tervek szerint.

Fotó: VVL, FB oldal

A fent említett, az ügybe meglehetősen nagy hévvel becsatlakozó hallgatói csoport oldala szerint a napirendről történő levétel előtt a voksolás 19 igen, 27 nem és 3 tartózkodó szavazatnál járt, papírforma szerint tehát maradt volna az egyetem eredeti neve. Erről egy elég nehezen kivehető fotó tanúskodik, melyet IDE kattintva tudsz megnézni.

AMI EDDIG TÖRTÉNT AZ ÜGYBEN

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az oktatási intézmény új neve a Szent-Györgyi Tudományegyetem, Szeged lehet(ett volna), ha a szenátus ma délután úgy dönt(ött volna). A hír felröppenését követően a Veritas, Virtus, Libertas nevű hallgatói csoport a hétvégén nyílt levéllel állt bele a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatába, az eddig történteket ebben a cikkünkben összegeztük:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb