Szegedi Arcok

Kopp-Skrabski díjra jelölték a szegedi újszülött életmentő Dr. Pintér Sándor professzort

Két fantasztikus szegedit, Prof. Dr. Pintér Sándort, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány alapítóját, a város 2017-es díszpolgárát és feleségét, Dr. Lehotzky Helga gyermekgyógyászt is nevezték a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított Kopp-Skrabski-díjra. A közönségszavazás november 20-ig tart, arra kérünk, voksolj rájuk Te is!

ELINDULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

A családbarát gondolat elterjedéséért dolgozó Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a céljait kiválóan reprezentáló Kopp-Skrabski-díjjal szeretné felhívni a figyelmet a családközpontúságra, az ebben a szellemben dolgozó személyek és házaspárok életművére. Ahogy a pályázat ars poetica-jában írják a zsűri által kiválasztottakról:

“Nap mint nap a családokért dolgoznak, 
Társadalmi szerepvállalásuk kivételesen inspiráló,
Életútjuk példaadó a helyi és tágabb közösségek, más családok számára…”

A díjra olyan embereket jelölt a szakmai zsűri, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a társadalom lelki egészségének megőrzéséért, támogató közösségek létrejöttéért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért. Évente egy személy részesül e kivételes elismerésben, de az alapítvány rajta kívül különdíjjal jutalmaz egy – bármilyen pályán – közösen alkotó, együtt dolgozó házaspárt is. Emellett a közönségszavazáson nyertes személyek is díjban részesülnek.

KÉT FANTASZTIKUS SZEGEDIT IS NEVEZTEK

Két fantasztikus szegedit, Prof. Dr. Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány alapítóját, a város 2017-es díszpolgárát és feleségét, Dr. Lehotzky Helga gyermekgyógyászt is nevezték a Kopp-Skrabski-díjra.

Kevés ember van Szegeden, akinek be kell mutatni Pintér Sándor professzort: a magyarországi koraszülöttmentés egyik legjelentősebb alakja, a Magyar Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke. A dél-magyarországi régióban működő alapítvány eddigi tevékenysége alatt több mint 20.000 gyermek életét mentette meg. A professzor ma is az egyetlen rangidős gyermekgyógyász, aki koraszülöttmentéssel és ellátással foglalkozik hazánkban.

A mindig mosolygós, örök optimista szegedi újszülött életmentővel a járvány első hullámában beszélgettünk egy nagyot, katt a cikkünkre, érdemes:

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom oldalán az alábbi sorokat írják a két fantasztikus szegediről:

“Sándor 26 éve szolgálja a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot, amely eddig közel 25.000 koraszülött életének mentésében vett részt. Az ő nevéhez is köthető hazánkban az első transzport inkubátorok használata. Előző munkahelyén már 1982-ben mózeskosárban mentették a életveszélyben lévő újszülötteket, koraszülötteket. Lehűlés elleni védelmüket meleg vízzel töltött üvegekkel biztosították. Hihetetlen szakmai tudása és tapasztalata mellett nem csak a tudományos életben alkotott kiemelkedőt, hanem emberségével még nagyobb támaszt nyújtott a csemetéjükért aggódó szülőknek. A koraszülött mentés mellett fontosnak tartja a megelőzést, amihez folyamatosan előadásokat, foglalkozásokat szerveznek. E munka sikeréhez kedves felesége, Helga is nagyban hozzájárult, akinek a gyermekek gyógyítása is fontos szerepet játszik életében. A gyermek-nőgyógyász részlegen számos aggódó szülőnek és beteg gyermeknek, fiatalnak nyújtott szakmai és emberi segítséget. Házaspárként fiatal koruktól kezdve egészen mostanáig törekszenek a beteg gyermekek és fiatalok minél jobb ellátására és a betegségek megelőzésére.”

SZERETNÉNK KÉRNI EGY APRÓ SZÍVESSÉGET…

Neked egy kattintás, de az egész Szegednek dicsőség: kérünk KATTINTS IDE és add le a szavazatod Prof. Dr. Pintér Sándor és Dr. Lehotzky Helga szegedi gyermekgyógyászokra! Fél perc az egész, nagyon szépen köszönjük!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb