Közélet

Müller Cecília: Fokozatosan készülünk szigorítani

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján a friss járványadatok tükrében elmondta, hogy a járvány felszálló szakaszában vagyunk, ezért kiemelten fontos a szabályok betartása, különösen ami a tömegrendezvényekre és a szigorított maszkviselésre vonatkozik. Azt is elárulta, ha szükséges, szép fokozatosan tovább szigorítják a szabályokat, de ettől függetlenül a szigorítás nem helyettesíti a szabályok betartását, az egyéni felelősséget.

FOKOZATOSAN KÉSZÜLÜNK SZIGORÍTANI

Fokozatosan készülünk szigorítani, fogalmazott az országos tisztifőorvos, egyben megígérte, hogy mindenki meg fogja kapni a megfelelő kórházi ellátást. Azt kérte, hogy ettől függetlenül mindenki igyekezzen csökkenteni a kontaktusok számát, és ne vegyen részt olyan rendezvényen, amin nem muszáj.

Müller Cecília a tájékoztatón beszámolt arról is, hogy a járvány terjedésében a korcsoportok között is változás figyelhető meg: az elmúlt héten 641 15 évesnél fiatalabbnál találtak pozitív mintákat, azonban a középkorúakra, illetve az idősebbekre is egyre jobban átterjed a vírus.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A beszámolóból most először területi adatokat is megtudhattunk: eszerint Budapesten kívül, Pest, illetve Borsod megyében van a legtöbb fertőzött, derült ki a tisztifőorvos szavaiból. Azt is elárulta, hogy Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, és Zala megyében terjed a leggyorsabban a vírus, ezekben a megyékben megduplázódott egy hét alatt a fertőzöttek száma. Egyedül Somogyban tűnik úgy, hogy lassul a vírus.

TEGNAP A PARLAMENT MEGSZAVAZTA A SZIGORÍTOTT KARANTÉNSZABÁLYOKAT

Kiss Róbert alezredes ismertette a tegnap a parlamentben megszavazott szigorított karanténszabályokat. A korábbi 50 ezer helyett, akár 150 ezer forintos bírság is kiszabható a szabályszegőkre. Szintén újdonság, hogy ezt egy nap alatt négyszer is ki lehet szabni, azaz egyetlen nap alatt 600 ezer forintnyi bírsággal is sújtható, aki megszegi a karanténszabályokat.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb