Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: folytatódik a Kultúrgasztronómia a múzeumban, pszichodrámával jön a Pinceszínház

Változatosnak ígérkezik a keddi programfelhozatal: lesz egy véresen komoly előadás a Pinceszínházban és egy jóval könnyedebb darab az IH-ban. A futás rajongóinak is jó hírekkel jövünk, és folytatódik a Kultúrgasztronómia a múzeumban. Íme a keddi programkínálatunk!

ZSENIÁLIS PSZICHODRÁMÁT JÁTSZANAK A PINCESZÍNHÁZBAN

Kedd este 19:30-tól érkezik Závada Péter első drámája, a megtörtént esemény alapján íródott Reflex. A sztori 1956-ban játszódik a Lipótmezei Elmegyógyintézetben, ahol Szemerédi Mária, az intézmény dolgozója a korban elfogadott tanokkal szembemenő pszichoanalitikus módszertana és ehhez való heves ragaszkodása okán hirtelen az ápoltak közt találja magát…

MINDEN LÉBEN HÁROM KANÁL AZ IH-BAN

Ha egy kicsit könnyedebb történetre vágysz, akkor irány az IH, ahol Ray és Michael Cooney méltán népszerű komédiája, a Minden lében három kanál kerül színpadra 19:00-tól. A történet szerint Tom, a kissé ügyefogyott ifjú férj, és a családban a nadrágot hordó felesége, Linda várják az örökbefogadási ügynökség képviselőjét, akinek döntésén múlik, lehet-e gyerekük. Tom két vagány öccse úgy dönt, segítenek helyre tenni Tom életét, de nem sikerül túl törvényesen. Megjelenik a rend éber őre, néhány illegális bevándorló, és ezzel meg is indul a világ legismertebb vígjátékszerzőitől elvárhatóan vidám bonyodalmak sokasága.

BEETHOVENTŐL ZENG MA A NEMZETI SZÍNHÁZ

A komolyzenéé lesz a főszerep 19:30-tól a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol Beethoven legnagyszerűbb darabjai töltik majd be az estét. A szólista Krausz Adrienne lesz, vezényel: Gyüdi Sándor.

FOLYTATÓDIK A KULTÚRGASZTRONÓMIA A MÚZEUMBAN

Kíváncsi vagy, hogyan valósul meg egy kiállítás a múzeumban? Kíváncsi vagy, hová vezethet az a lépcső, amit látogatóként sosem használhattál? Ha igen a válasz, tarts 17:00 órától a Móra Múzeum kollégáival és lesd meg hogyan és hol dolgoznak a szakemberek – hol születnek az ötletek! A kulturális élményeket ráadásul egy exkluzív, gasztronómiai utazással koronázzák majd meg a résztvevők.

HA KEDD, AKKOR RUNCITY

Az idő jó, Szeged szép, így ma is minden adott ahhoz, hogy futással vezesd le a feszkót. Ebben segít neked a RunCity! A találkozó ismét az Árvízi emlékműnél lesz, a távolság nagyjából hét kilométer lesz, az alábbi útvonalon: Felső Tisza-part, Etelka soron át a Csillag térig, ezt követően Szilléri sugárút, Maros utcán a Novotelig, majd vissza az emlékműig.

JÁTÉKEST A NYUGIBAN

Ha szereted a Dixit, a Fedőnevek és a Bang játékokat, vagy ha még nem is játszottál de gondoltál már rá, hogy kipróbálnád, vagy csak nevetnétek együtt a barátaiddal és jól szórakoznátok, akkor 18:00 órától irány a Nyugi!

LÁSSUK, MILYEN KÍNÁLATTAL CSÁBÍTANAK A SZEGEDI MOZIK!

Filmezni támadt kedved? Már mutatjuk is a szegedi mozik kínálatát:

BELVÁROSI MOZI

Zsigmond Vilmos terem

17:00 Trollok a világ körül

19:30 Nyílt titkok

Balázs Béla terem

17:00 Nincs gonosz

20:15 Van Gogh az örökkévalóság kapujában

Csőke József terem

18:00 Hab

20:00 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

CINEMA CITY

16:30, 18:30, 20:30 A tulajok

17:30 Az új mutánsok

16:30, 18:30, 20:30 A becsületes tolvaj

18:00 Farkasbőrben

19:30 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

20:00 Greenland – Az utolsó menedék

19:40 Hab

17:20 Mulan

17:15, 18:15, 19:15, 20:15 Nagypapa hadművelet

16:15, 18:45 Nyílt titkok

17:00 Óriásláb – Családi bevetés

19:00 Tenet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb