Szegedi Arcok

Hátrányos helyzetű családok megsegítésére számítógép -pályázatot hirdet a szegedi Mosolykommandó

Hátrányos helyzetű családok megsegítésére számítógép -pályázatot hirdet a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány felzárkóztató, és tehetséggondozó programja révén. A kiírás szerint 100 darab számítógépet adományoznak hátrányos helyzetű családoknak a karácsony előtti időszakban. Az eszközökre 2020. november 22-ig várják a pályázatokat emailben, vagy postai úton.

A Mosolykommandó több éve szervez hátrányos helyzetű családokat segítő programokat, amelynek keretében tanszereket, játékokat, és tartós élelmiszert juttatnak el nehéz sorban élő gyerekek részére. Az idei akció keretében egy céges felajánlásnak köszönhetően 100 darab használt, de jó állapotú számítógépet
szeretnének adományozni olyan családoknak, ahol legalább egy, általános iskolás tanuló gyermek él. A pályázat egyetlen feltétele, hogy a tanuló legutolsó félévi átlaga legalább 4-es, vagy annál magasabb.

Fotó: Mosolykommandó Alapítvány

Pataki Gergely alapító elmondása szerint az idei évük nekik is a járványhelyzetről szólt. Áprilistól augusztusig tartós-élelmiszerosztással próbálták enyhíteni a keresők nélkül maradt családok nehézségeit, amelynek keretében közel 500 csomagot juttattak el az arra rászorulóknak. Sok esetben viszont a vírushelyzet-adta új problémákkal is szembesülniük kellett:

A digitális oktatásra való átállás sokakat váratlanul, és felkészületlenül ért. Rengeteg olyan családdal kerültünk kapcsolatba, akik sajnos még mindig nem rendelkeznek otthoni számítógéppel. Ez főleg a gyerekeknél okozhat olyan szintű lemorzsolódást, amely már rövid távon is kihat a tanulmányaikra. Ezek a gyerekek a mai digitalizált világban olyan szintű lemaradásban lesznek a többiekkel szemben, ami behozhatatlan hátrányt okozhat nekik később. A célunk ezeknek a gyerekeknek a digitális
felzárkóztatása ezekkel az eszközökkel – mondta el Pataki Gergely.

Fotó: Mosolykommandó Alapítvány

Az alapítvány a mai naptól fogadja a pályázatokat, amelynek tartalmaznia kell a pályázó nevét, címét, gyermek esetén a szülők nevét, elérhetőségét, néhány mondatos leírást arról, hogy milyen feladatok elvégzését tudná könnyebbé tenni a pályázott számítógép, valamint a legutolsó féléves, vagy év végi bizonyítvány másolata. A pályázat 2020. november 22-ig nyújtható be e-mailen a [email protected] e-mail címen, vagy postai úton az alábbi címen: Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány, 6722 Szeged Gutenberg u. 29. (postára adás határideje 2020. november 20.).

A pályázók vállalják, hogy a kapott eszközöket kizárólag saját részre használják, és azok továbbértékesítése tilos. A nyertes pályázókat december első hetében a megadott elérhetőségeken kiértesíti a szervezet, az eszközök átvételének részleteivel kapcsolatosan.

Forrás: Mosolykommandó Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb