Sport

MOL – Pick Szeged: erős a gyanú, hogy a Breszt elleni meccsen fertőződtek meg az újabb játékosok

A Mol-Pick Szeged kézilabdacsapata már harmadszorra kerül karanténba koronavírus fertőzés miatt, a klubelnök, Szűcs Ernő Péter gyanúja alapján a múlt heti Breszt elleni mérkőzésen fertőződhettek meg a játékosok, mivel a másik csapat késve jelentette, hogy játékosaik között felütötte a fejét a koronavírus.

„Bizonyítékaink vannak arról, hogy már hétfőn volt egy fehérorosz játékos, akinek a tesztje pozitív lett. Ezt azonban valamiért elmulasztották jelenteni a BL-sorozatot kiíró európai szövetségnek hétfőn. Az EHF-hez mi fordultunk levélben, szerdán, amikor a tudomásunkra jutott ez a dolog, és amikor szerda délután a Breszt hivatalosan is bejelentette a pozitív tesztet. Nem tudom, mi tartott két napig, nem szeretnék az ő fejükkel gondolkodni, de természetesen az felmerült bennem, hogy ők játszani akartak. Az EHF hajthatatlan volt, lesöpörte az érveinket, és egyértelműen jelezték, játszani kell.” – árulta el Szűcs Ernő Péter a Telexnek

Fotó: pickhandball.hu

A Meskov Breszt elnöke is jelezte, hogy ők le akarják játszani a meccset, azzal érvelt, hogy a pozitív minta valójában nem is pozitív, hanem csak kétséges. Szerda délutánra kiderült, nem kétséges, hanem vitathatatlanul pozitív az egyik válogatott játékos tesztje. Csütörtök délben derült ki, hogy a Meskov cserekapusa lázas, otthon fekszik, ezért nincs a keretben. A kapus ezt megelőzően az egész felkészülést végigdolgozta a társaival. 

Fotó: pickhandball.hu

A MOL – Pick Szeged ismét jelezte, hogy nem szeretné ennek a kiemelt kockázatnak kitenni a játékosait, hiszen már egyszer végigsöpört a járvány a csapaton, jó lenne, ha az egészséges játékosok egészségesek is maradnának. Az EHF ekkor PCR-teszteket végeztetett el, aminek a végrehajtását a szegediek nem látták, csak az eredményt közölték velük, miszerint mindenki negatív a bresztiek közül, a meccsnek semmilyen akadálya nincsen.

Fotó: pickhandball.hu

Miután a szegedi játékosok hazatértek, a nemzeti ünnep miatt csak hétfőn kerülhetett sor a tesztelésre, ahol kiderült, három újabb játékos kapta el a fertőzést. Ők szerencsére jól vannak, de mindenkire újabb tíznapos hatósági karantén vár, ebben a szezonban már harmadszor. A Meskovnál is teszteltek hétfőn, és keddre kiderült, öt játékosuk pozitív. Ha a lappangási idő négy-hat nap, minden esély megvan arra, hogy a csütörtöki meccsen már jó néhányan terjesztették a vírust.

Fotó: pickhandball.hu

„Lehet, hogy pusztán a véletlen műve, mindenki belátására bízom mennyire hisz a véletlenekben. Mi a szezon kezdete óta fokozottan vizsgáljuk a játékosainkat, a kötelező teszten túl is. A felelősséget azonban szeretnénk minél előbb tisztázni. Ha tudjuk azt, hogy hétfőn pozitív ellenfelünk egyik játékosa, miért csak szerda délután hozták nyilvánosságra? A Veszprém kapusáról hétfőn derült ki, hogy pozitív a tesztje, az EHF engedélyezte a halasztást. A breszti játékosok és az edzőjük is már hétfőn tudták, hogy az egyik társuk pozitív, ezt el is mondták a mi játékosainknak, és edzőinknek. Az EHF ezt figyelmen kívül hagyta, és meccset akart. Szomorú, ami történt, mert a játékosaink egészségét veszélyeztettük.” – mondta Szűcs Ernő Péter klubelnök, majd azt is elárulta, még az is előfordulhat, hogy jogi lépéseket fognak tenni az ügyben.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb