GasztroSzegedi Arcok

A szegedi Busa Gabi vallja: az ember nemcsak a hasával, hanem a szemével is eszik

A szegedi Busa Gabi vallja: az ember nemcsak a hasával, hanem a szemével is eszik! A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában annak jár utána, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül.

A Bajnokok reggelije nevet viselő sorozat negyedik részben Busa Gabriella, háromszoros kick-box-világbajnok, a 2020-as év Exatlon női győztese volt a vendég, akiről többek között az is kiderült, hogy imádja az egzotikus ételeket. Ezt bizonyította az a kacsamell is, amelyet ázsiai fűszerekkel spékelt meg.

Az ország egyik legismertebb sportolójával már a Szeged365.hu is sütött együtt, ekkor derült feny arra, hogy Gabi nem csak, hogy otthonosan mozog a konyhában, hanem szeret is és szokott is jókat enni, persze csak mértékkel. A sütiknek viszont nem tud ellenállni.

A Nemzeti Sport Youtube-on futó műsorában egy igazán egzotikus ételt készített, amelyről előzetesen így fogalmazott: „Kacsamellet fogok csinálni, kicsit ázsiai beütéssel. Nagyon szeretek enni, imádom a világ ízeit. Ami még a szívemhez közel áll, az az olasz konyha, illetve az ázsiai. Persze amíg versenyeztem, ezekről mind le kellett mondanom. A világversenyekre az utóbbi években hat-nyolc kilót kellett fogynom minden felkészülés során. Igyekeztem okosan csinálni, tudatosan megterveztem a diétáimat már hat-hét héttel a versenyek előtt.”

Gabit nemrég a sikerről is faggattuk:

Forrás: nemzetisport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb