Kikapcs

Kiállítással, karikatúrákkal, és maszkdíszítéssel várják az érdeklődőket a Szájmaszk Készítő Angyalok

November 7-én, szombaton a Szent-Györgyi Albert Agora ad otthont a Márton napi játszóháznak és Családi napnak, ahol az érdeklődőknek lehetősége nyílik megtekinteni a Szájmaszk Készítő Angyalok munkáiból nyílt kiállítást, vidám, humoros maszkos karikatúrákkal kiegészítve, illetve a vállalkozókedvű látogatók még a saját maszkjaikat is elkészíthetik, feldíszíthetik a kiállítást kísérő kézműves foglalkozás keretein belül. Az eseményről, és az Angyalok munkájáról Brillmann Zsolt főszervezővel beszélgettünk.

Fotó: Szájmaszk készítő angyalok hivatalos Facebook oldala

A Szájmaszk Készítő Angyalok közössége a nevüket viselő Facebook csoport köré szerveződik, melyet a szegedi Brillmann Zsolt hozott létre, és azóta is erőt és energiát nem sajnálva szervezi az Angyalok munkáját, és gondoskodik arról, hogy az elkészített maszkok a legjobb helyre kerüljenek.

A szombati kiállítás az Agórában Szegeden már a harmadik alkalom lesz, ahol az Angyalok munkáit megcsodálhatja a közönség, várhatóan egy héten át lesznek láthatóak a különleges maszkok, plusz a korábbi kiállítások sikerén felbuzdulva más interaktív elemekkel is kiegészült az esemény, mint amilyen a maszkkészítés, de nagy népszerűségnek örvendenek az Angyalok munkái mellett bemutatott karikatúrák is, melyek humorral fűszerezve ábrázolják mindennapjaink maszkviselését.

Fotó: Szájmaszk készítő angyalok hivatalos Facebook oldala

“A kiállításaink meglepően népszerűek, sokan látogatják a rendezvényeinket. Ez Szegeden már a harmadik, de egyébként a negyedik kiállításunk. A maszkdíszítés ötlete hihetetlen sikert aratott, most már ez is szerves részévé vált a kiállításainknak, ezáltal aktívabb részvételre tudjuk ösztönözni az érdeklődőket.” – mesélte el Brillmann Zsolt, majd azt is elárulta, hogy szombaton 10 -13 óra között várják azokat a kreatív látogatókat, akik szeretnék velük együtt elkészíteni egyedi maszkjaikat, melyekhez az alapanyagot, és az eszközöket is a szervezők biztosítják.

Fotó: Szájmaszk készítő angyalok hivatalos Facebook oldala

Azt is megtudtuk, hogy a Szájmaszk Készítő Angyalok legutóbbi beszélgetésünk óta, ahol arról számoltak be, hogy támogatók hiányában lehet le kell húzniuk a rolót, az azóta kapott sajtófigyelemnek hála jobban a középpontba kerültek, akadtak támogatók is, azonban a népszerűségnek köszönhetően olyan mennyiségű maszkokat kérnek tőlük, aminek teljesítésére így is kicsi a keret.

“Ez a mindennapos küzdelmünk: 2-3 naponta több száz maszk elkészítésére adnak le nálunk igényt, de az anyagi kereteink kimerültek, sajnos még mindig nem elégségesek azok a támogatások, amik eddig beérkeztek. Pedig csak egy cél lebeg a szemünk előtt, az, hogy minőségi, jó maszkokat készítsünk, és abba belevarrjuk minden szeretetünket.” – árulta el Brillmann Zsolt

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb