Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: jön a hét legesősebb napja, lezárták a Szeged-Rókus lehajtót az M43-ason

Amikor reggel elindulsz, mindenképp vigyél magaddal esernyőt, és azt se felejtsd el, hogy nem lesz könnyű szabad parkolót találni a belvárosban. Ma ünnepli születésnapját Bryan Adams és a világ első csuklós busza mellett Németh Kristóf színész is. Kavard meg a kávét, és kezdd a napot a Szeged365 legérdekesebb infóival!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Imre, Avarka, Bertolda, Filotea, Tétény, Töhötöm, Zakariás – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 114 éve született Kabos Endre háromszoros olimpiai bajnok vívó.
  • 112 éve látta a meg a napvilágot Sulyok Mária, Kossuth-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, az És mégis mozog a föld és a Mágnás Miska szereplője.
  • 107 éve megszületett Vivien Leigh, Oscar-díjas brit színésznő, az Elfújta a szél és A vágy villamosa főszereplője.
  • 88 éves lett Vitray Tamás, Kossuth-díjas újságíró, riporter.
  • 79. születésnapját ünnepli Art Garfunkel amerikai popénekes és filmszínész, a Simon and Garfunkel formáció zenésze.
  • 61 szál gyertyát fúj el a tortáján Bryan Adams, kanadai zenész.
  • 60 éve a világon elsőként csuklós buszt helyeztek üzembe Budapesten. Olyan buszra volt szükség, ahol a vezető és az utasok egy légtérben vannak, de az eddigieknél több utast tudott szállítani. Ez lett a csuklós busz. Németországban a Mercedes kísérletezett vele, de forgalomban még ki sem próbálták, amikor Magyarországon már utasokat kezdett szállítani egy csuklós busz. A GA 12-00-ás rendszámú busz az azóta megszűnt budapesti 1-es vonalon közlekedett a Kelenföldi pályaudvar és a Dózsa György út között. 35 ezer kilométert futott, különösebb hiba nélkül. A BKV elődjének (Fővárosi Autóbusz Üzem) Autóbusz Főműhelyében három fiatal mérnök, Rózsa László, Lassú Gábor és Színi Béla készítette el az első járműveket. Egy levágott farú Ikarus 60-asból, egy, az első részétől megfosztott TR 5-ösből, valamint a Vörös Csillag Traktorgyár golyós koszorús zsámolyából jött létre az ITC 600-as típusjelű csuklós busz.
  • 55 éve a Decca Records kiadta a Who zenekartól a My Generationt. A csapat legnépszerűbb felvétele volt Angliában, ahol a slágerlistán a 2. helyig jutott, Amerikában csak a 47. helyezést sikerült elérniük.
  • 45 éves lett a Barátok Közt Gézája, azaz Németh Kristóf színész.

ESŐT HOZ A CSÜTÖRTÖK

Esernyőt és széldzsekit a kezekbe: jön a csütörtök, és reggeltől egészen délutánig áztatni fogja Szeged utcáit. Az eső csak estére múlik majd el, és napközben is hűvös időre kell majd számítani.

Csütörtökön erős hidegfront éri el térségünket, ami fejfájást és ingerlékenységet is okozhat az arra érzékenyeknek. Reggeltől egészen estig borongós lesz az idő,többször is eleredhet az eső. Délutánra a feltámadó északias szél szárazabb levegőt hoz, így már napközben, észak felől elkezd felszakadozni a felhőzet, estére mindenhol megszűnik a csapadék. A legmagasabb hőmérséklet már csak 9-11 fok között alakulhat.

MA IS INGYENES A PARKOLÁS SZEGEDEN, NEHÉZ LESZ ÜRES HELYEKET TALÁLNI

Szerdától újra ingyenes a közterületi parkolás, a Szegedi Közlekedési Társaság kikapcsolta az automatákat, Szeged belvárosa pedig hamar megtelt autókkal. Érdemes lesz időben elindulni a melóba, mert tegnap reggel szinte lehetetlen volt üres helyeket találni a legforgalmasabb utcákon.

FELÚJÍTJÁK, EZÉRT LEZÁRTÁK A SZEGED-RÓKUS LEHAJTÓT

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint burkolatfelújítási munkálatok miatt lezárják az M43-as autópálya Szeged – Rókus csomópontjának szegedi lehajtóágát. A tervek szerint a munkálatok november 5-8. között, csütörtöktől vasárnapig tartanak majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb