Szegedi Arcok

Miért vennél adventi koszorút, ha el is készítheted magadnak?

A Halloween és Mindenszentek lepörgött, a következő időszak az adventi koszorúkról és a karácsonyi kellékekről fog szólni, ha a lakásunkat szeretnénk egy kicsit az évszakhoz igazítani. Ma már egyre jobban felértékelődnek a saját készítésű dísztárgyak, így ha neked is egy kicsit jobb kézügyességed van, mint nekem, akkor mutatunk egy olyan helyet, ahol nemcsak alapanyagokból töltheted fel a készleted, hanem jobbnál jobb praktikákat is elleshetsz.

Lusta férfiként legtöbbször az tűnik kézenfekvő választásnak, ha a polcról leemelt, előre elkészített dísztárgyak közül választom ki a saját ízlésemnek megfelelőt, azonban sokan vannak, akik – szerencsére – nem így gondolkodnak, hanem a meglévő alapanyagokból egyedi és utánozhatatlan darabokat állítanak elő. Nekik lehet jó választás a József Attila sugárút 67/B alatt október végén megnyitott Vimona Dekor Műhely, ahol nemcsak közel félezer összetevő közül választhatunk, hanem pár jó tanáccsal is ellátnak, ha szükségünk van rá.

A barátságos üzlet tulajdonosa, Visontai Mónika először csak hobbiból készített saját kézzel különböző lakásdíszeket, mára azonban a kis bolt megnyitásával saját álmát éli tovább, sőt a tervek szerint esküvői, születésnapi, évfordulós dekortermékekkel bővül majd a kínálat, és a kreativitással és kézügyességgel is megáldott érdeklődőknek workshopokat is szervez majd.

EGYRE JOBBAN TERJED A HOME MADE TREND

Sokan szeretnek otthon kézműveskedni, díszeket összeállítani, a Vimonát pedig azért érdemes meglátogatni, mert itt az alapanyagokat külön-külön, darabáron is meg lehet venni, nem csak nagyobb kiszerelésben.

Míg korábban a vásárlói szokások valóban úgy alakultak, hogy a legtöbben készen szerezték be a lakást szebbé varázsoló apró kiegészítőket, ma már sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk az egyediségre, így felértékelődött a saját közreműködésünkkel elkészített csecsebecsék szerepe. Ottjártunkkor már a karácsony került a kínálat középpontjába, így az adventi koszorúk alapjain túl megszámlálhatatlan méretű és színű díszgömbbel, apró fenyőfácskákkal és jegesmacikkal is találkoztunk a Vimona Dekorban, de azért azt is nyugodt szívvel konstatáltuk, hogy szükség esetén itt is találkozhatunk előre elkészített dísztárgyakkal is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb