Sport

Foghíjas összeállításában is ikszelt a Szeged Csanád GA a Dorog ellen, 1:1

Bekkelős játékkal kezdett a tartalékos Szeged a dorogiak ellen, de a vendégek komoly helyzetet nem tudtak kialakítani az első felvonásban, még szórványos kontrákra is futotta a kék – feketék erejéből. A 60. percben aztán jött Germán Tamás: 25 méterről káprázatos csavarintással hegesztette be a bal felsőt (1:0). A hajráig rákapcsolt a Dorog, a 83. minutumban egy beadásra mozdulva Dlusztus András bólintott a hálóba (1:1).

MEGTIZEDELT CSAPATTAL VETTE FEL A SZEGED A KÜZDELMET

A meccs a rendkívül nehéz körülmények közepette púp volt a szegediek hátán, ám a mérkőzés halasztásához a másik klub beleegyezése is szükséges volt. Ebbe a helyzetbe a Dorog végül nem ment bele. Ahogyan a csapat előre jelezte, a helyzet közel sem ideális, 18 pozitív Covid – teszttel rendelkező személy van a játékoskeretben és a szakmai stábban.

A DOROG LÉPETT FEL TÁMADÓBBAN, DE A SZEGED SEM VOLT VESZÉLYTELEN

A kispadon számos olyan játékos ült, aki eddig egyáltalán nem lépett pályára a másodosztályban. A felforgatott összeállítás picit kényszer szülte volt, az egyetlen jó hírként Germán Tamás visszatérés hatott, a csapatkapitány heteket hagyott ki lágyéksérülés miatt. A dorogiak birtokolták többet a labdát a mérkőzés elején, de komolyabb veszélyt egyik csapat sem jelentett a kapukra. Az első komolyabb lehetőség a szegediek előtt adódott, a 22. percben Gajdos Zsolt indítása után Dobronoky Viktor adhatott be az alapvonalról, a középen teljesen tisztán robogó Bojtos Tamás a kapu fölé bólintott. A félidő hátralévő részében is a vendégek maradtak kezdeményezőbbek, de vagy a szegedi védelem, vagy Varga Bence kapus megakadályozta őket a gólszerzésben.

MEGÉLÉNKÜLT A JÁTÉK A PAUZÁIG

Az utolsó negyedórában Vígh és Csillag is veszélyeztetni tudott, de Varga remekül helyezkedett a sistergőkre. A szegediek egy-egy ígéretes kontrát tudtak indítani, de a nagy akarásban többnyire elkapkodták a szólókat a most több lehetőséget kapott játékosok. A félidő utolsó helyzete a hazaiak előtt adódott: Lestyán Lionel szép szólója szép figyelemelvonó szólója után Gajdos Zsolt előtt maradt tér, és ugratta ki az addig is igen aktívan játszó Bojtos Tamást. Az indulóember a tizenhatoson belülre érve ballal a kapura tekerte a játékszert, Tulipán Ákos azonban bravúrral tornázta ki a lövést.

BOMBASZTIKUS SZABADRÚGÁSSAL SZEREZTÜK MEG A VEZETÉST, ÁM FEJESGÓLLAL EGALIZÁLT A DOROG

A második játékrészben az első félidőből átmentett fegyelmezett védekezés biztos alapja mellett egyre bátrabban mehetett előre a Szeged. Bár akcióból nem sikerült „kihagyhatatlan” helyzetbe kerülni, de a kék – feketék 60. percben, egy szabadrúgásból mégis megszerezték a vezetést. Germán 25 méterről, elementáris erővel ágyúzta ki a bal felső sarkot – egyáltalán nem érdemtelenül jutott vezetéshez a Szeged – Csanád GA (1-0). A gól után is folytatódott tovább az egyenrangú ellenfelek megalkuvás nélküli küzdelme. A kapuk nem voltak komolyabb veszélyben, a vendégeknek azonban igazán nagy helyzet nélkül is sikerült bevenniük a szegedi ketrecét. A 83. percben a szegedi születésű Dlusztus András egy baloldali beadás után, 5 méterről bólintott a tehetetlen Varga Bence mellett a kapuba (1-1). A döntetlen a játék képe alapján igazságos, még akkor is, ha a rendkívül tartalékos szegediek egy hajszállal közelebb álltak a sikerhez.

Szeged – Csanád Grosics Akadémia – Dorog FC 1-1 (0-0)

Szent Gellért Fórum 500 néző

Vezette: Szilágyi (Albert, Máyer)

Szeged: Varga B. – Kárász, Moga, Pejovic, Lestyán – Gajdos, Germán, Varga Sz. – Rózsahegyi, Dobronoky, Bojtos

Dorog: Tulipán – Tóth B, Dlusztus, Ryaskho, Papp – Kovács M., Nagyházi, Girsik, Csillag – Vígh, Mészáros Á

Cserék: Kovács helyett Beliczky, Nagyházi helyett Beke (mindkettő 61. perc), Bojtos helyett Kapic (67. perc), Csillag helyett Szerencsi (76. perc), Kapic helyett Andorka (85. perc)

Sárga lap: Varga Sz. (55. perc), Dlusztus (87. perc).

Gólszerzők: Germán (60. perc), Dlusztus (83. perc).

Dr. Dobos Barna: – Az MLSZ-nek az lenne a feladata, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsen, illetve a fair play-t erősítse. Ez a pandémia alatt nagyot sérült, mert ez a szabály, amely jelenleg működik, nem ezt szolgálja. Egyben szomorú vagyok, hogy a csapatok rossz példát mutatnak. Össze kellene fognunk, és itt kiemelném a Budafok példáját. Minden csapat kerülhet nehéz helyzetbe. Közel voltunk a győzelemhez, de így is erőn felül teljesítettünk. 

Havrán József: – Minket is sújt a járvány, sok a nehézségünk, jól jön a szünet. Ha betalálunk az első félidőben, elégedett is lehetnék a csapattal, már ekkor el kellett volna dönteni a meccset. A Szeged a semmiből szerzett gólt, és nagy erőket kellett mozgósítani az egyenlítésért.

Forrás/fotók:Gémes Sándor – Szeged – Csanád GA FB, szeged -grosicsakademia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb