Kikapcs

Black Wednesday: november 11. a nap, amikor megáll az élet a Belvárosi Moziban és az IH Rendezvényközpontban

Black Wednesday: november 11. a nap, amikor megáll az élet az országban, azon belül pedig Szegeden is. A vendéglátóegységek mellett becsukja kapuit az IH Rendezvényközpont és a Belvárosi Mozi is. Na de mi lesz így a szegedi kultúrélettel? Hogyan éli túl mindezt a filmszínház és a rendezvényközpont? A vezetőket kérdeztük.

Minden bizonnyal az elmúlt fél év legsötétebb napja november 11. lesz, amikor is este hétkor megáll az élet, nyolc órától pedig életbe lép a kijárási tilalom, ami reggel öt órakor ér majd véget.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hétfőn délelőtt hivatalos közösségi oldalán, egy videóban számolt be a legújabb intézkedésekről, amelyek okkal-móddal ugyan, de megállítják az életet a Napfény Városában.

https://szeged365.hu/2020/11/09/orban-viktor-komoly-szigoritasokat-jelentett-be-mindent-bezarnak-es-kijarasi-tilalom-lephet-eletbe/

Az intézkedések fejében a kultúrélet mozgatórugóinak vezetőivel, Szabó Éva Andreával, a Belvárosi Mozi igazgatójával, és a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetőjével, Jávorszky Ivánnal beszélgettünk.

A BELVÁROSI MOZI VEZETŐJE REMÉLI: KARÁCSONYKOR MÁR ÚJRA EGYÜTT NÉZHETIK A SZEGEDIEK A RESZKESSETEK BETÖRŐKET

„Természetesen rosszul érintett bennünket, hogy be kell zárnunk a Mozit, ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, hogy számítottunk rá. Már az elmúlt időszak sem volt könnyű, ami a szervezést illeti, viszont ettől függetlenül mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy ne csak a magunk de a látogatók egészségét is megvédjük úgy, hogy közben megfelelő minőségű és mennyiségű filmet biztosítsunk a számukra. A filmszínház működése azonban abszolút csapatmunka, itt mindenki elvégzett munkája függ a másik elvégzett munkájától. Jelenleg 20 emberrel dolgozunk együtt és azt reméljük, hogy ezt a számot nem is kell majd csökkentenünk a tegnap bejelentett intézkedések miatt. Reméljük, hogy karácsonykor már méltó módon, ünnepi hangulatban tudjuk fogadni ismét a szegedieket.” – ismertette gondolatait a Belvárosi Mozi vezetője.

TÖBB, MINT 100 ALKALMAZOTT KERÜLT VESZÉLYBE AZ IH-BAN A TEGNAPI BEJELENTÉS UTÁN

„Számítottunk arra, hogy ez bekövetkezik, sőt, a számokat látva, véleményem szerint el is késtünk ezzel az intézkedéssel… Természetesen az IH Rendezvényközpont is bezárja kapuit, azt, hogy az idén újra kinyitunk-e egyelőre nem tudjuk, persze nagyon örülnénk, ha a karácsonyi időszakban ismét színvonalas, izgalmas és tartalmas kikapcsolódást tudnánk biztosítani a szegediek számára. Jelenleg nagyjából olyan 40 esemény marad el ebben a 30 napban, amelyek jórészét sikerült a következő évre tolni, viszont, azok a nézőink, akik ezzel a lehetőséggel nem szeretnének élni, természetesen visszakapják tőlünk a már megvásárolt jegyek árát. Ettől függetlenül azért azt reméljük, hogy a már elmaradt és az előttünk álló egy hónapban elmaradó előadásokra a későbbiekben is sokan lesznek kíváncsiak. A korlátozó intézkedés több, mint 100 emberre lesz hatással nálunk a holnapi naptól. Persze nekik most egyelőre lesz még mivel foglalkozniuk és reméljük, hogy a későbbiekben sem kell tőlük elköszönnünk. Ez persze attól is függ, hogy a kormány milyen módon kíván rajtunk segíteni.” – fogalmazott Jávorszky Iván.

A szegedi vendéglátósok tegnap a bejelentést követően először velünk osztották meg érzéseinket. Ezt alább olvashatod el:

Fotó: Török Kornél/ Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb