Sport

Combos bravúr jelenti egy ideig a SZVSE hattyúdalát: Paksi Péter irányításával 1:0 az Iváncsa ellen

Az NB III. Közép – csoportjának 17. fordulójában a Szegedi VSE az esélytelenek nyugalmával fogadhatta a bajnokesélyes Iváncsát. Mint kiderült, a Kecskemét elleni bravúros pontszerzés (1:1) nem a véletlen műve volt. Egyenlő erők küzdelme után a 90. percben egy balról érkező mélységi keresztlabdát Fülöp Tibor vert irtózatos erővel a léc alá egy jó 10 méteres kapáslövés formájában (1:0).

KÁPRÁZATOS BRAVÚR UTÁN HIRTELEN JÖTT A LEÁLLÁS

Az első félidő többnyire nagy küzdelemmel telt, komolyabb helyzetek nélkül, bár egy alkalommal azért Molnár Krisztiánnak bravúros védést kellett bemutatnia. A második játékrészben már nekünk is több lehetőségünk volt. A SZVSE többször is jelét adta annak, hogy nem elégszik meg az egy ponttal: először a berobbanó Busa kapufája, majd Zana ötösről megeresztett lövése keltett riadalmat az Iváncsa soraiban . A 90. percben aztán egy baloldali keresztindítás során Fülöp érkezett óriási lendülettel a hosszún, és futtából, körülbelül 8 -10 méterről szaggatta ki a hosszú ficakot (1:0). Ezzel az utolsó pillanatban sikerült megszerezni és meg is tartani a vezetést, értelemszerűen ezzel együtt a három pontot is. Az értő szakvezető jelenléte nagyon megdobta a csapat játékát: a küzdeni tudás, és a kitartás most meghozta a győzelmet, mely talán egy sikeresebb periódus kezdetét is jelenthette volna a csapat számára. A lélektani kulcsmomentumokhoz visszataláló vasutasok azonban Csányi Sándor MLSZ – elnök hétfői bejelentése alapján a veszélyhelyzet idejére kényszerpihenőre vonulhatnak.

Szegedi VSE – Iváncsa KSE 1-0 (0-0)
NB III-as bajnoki mérkőzés, Közép csapat, 17. forduló
2020. november 8. (vasárnap) 13:30
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum
Játékvezető: Kovács Tamás, asszisztensek: Pogonyi Ferenc és László István Sándor
Szegedi VSE: Molnár, Kormányos, Csamangó, Dóra, Zana, Zsoldos, Pócs D., Pócs T., Ondrejó, Busa, Kelemen V.
Cserék: Zana helyére Fülöp (77′), Kelemen V. helyére Tóth I. (91′) és Busa helyére Csanádi (93′)
Vezetőedző: Paksi Péter
Iváncsa KSE: Prokop, Greska, Tóth Z., Varga, Fekecs, Szellák, Aradi, Cseszneki, Vallejos, Pribék, Madarász
Cserék: Greska helyére Balogh (60′), Vallejos helyére Hujber (60′), Szellák helyére Suszter (60′) és Cseszneki helyére Gera (74′)
Vezetőedző: Domján Attila
Gólszerző: Fülöp Tibor (SZVSE) 90′
Sárga lapok: Ondrejó Tamás (SZSVE) 48′, Pribék Patrik (Iváncsa) 71′ és Fekecs Dávid (Iváncsa) 83′


AZ ÚJ SZAKVEZETŐ ÉRKEZÉSE VOLT A KULCS

Vágó Attila távozása után a megoldatlan edzőkérdés Paksi Péter érkezésével látszott rendeződni a Rákosmente otthonában (1:0) elszenvedett szűk vereség után. Mivel a vasutasok már megmutatták oroszlánkörmeiket a Hírös Városban (1:1), megfelelő irányítás mellett várható volt, hogy kijön a rengeteg befektetett munka eredménye.

Forrás/fotók: Friesz Zsolt – szegedivasutasse.hu, SZVSE FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb