Mindenmás

Gépkocsifeltörőt fogtak a hódmezővásárhelyi rendőrök

A hódmezővásárhelyi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy pomázi férfit, aki feltört több személyautót a városban, neki lopás miatt kell felelnie. Az eset kapcsán a rendőrség szeretné felhívni a figyelmet arra, hogyan előzhetőek meg a kocsik feltörése vagy lopása.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető 2020. július 14-e és 17-e között négy személygépkocsit tört fel a megyei jogú városban. A járművek ablakait betörte, majd átkutatta azokat. Személyes iratok mellett készpénzt, napszemüveget, mobiltelefont, tabletet, tárcákat, parfümöket, valamint kéziszerszámokat vitt el.

A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. A szentendrei járőrök elfogták és előállították a 42 éves férfit. Gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, vele szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. A nyomozók őrizetbe vették a férfit, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Fotó: pixabay.com – illusztráció

Hogyan előzhetőek meg a lopások, és a kocsifeltörések?

A gépjárműből lopások és feltörések megelőzése a tulajdonosok érdeke is. Ezért a rendőrség felhívja a figyelmet,

– mielőtt elhagyják a járművet, győződjenek meg arról, hogy az autót (ajtót, ablakot, napfénytetőt) bezárták!

– ügyeljenek rá, hogy a jármű utasterében (látható helyen) ne maradjon semmilyen csomag, vagy használati tárgy!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb