Sport

Szerdán 18 órától a Komló együttesét fogadja a MOL-Pick Szeged

Szerdán 18 órától a Komló együttesét fogadja a MOL-Pick Szeged a K&H férfi kézilabda ligában. A zárt kapus találkozót a klub YouTube-csatornája élőben közvetíti.

Régen láthatta a csapatot hazai pályán a szegedi közönség, pontosan 61 napja, szeptember 11-én léphettek utoljára az újszegedi sportcsarnok parkettájára a MOL-Pick Szeged játékosai. Most ellenfelük a Komló csapata lesz, akik eddig három meccsen vannak túl, az első fordulóban nyertek otthon 32-27-re az Eger ellen. A második fordulóban nagy csatában kaptak ki 24-23-ra Orosházán. A harmadik meccsüket október 28-án vívták, és a Csurgó otthonában 29-24-re kikaptak.

A szegedi kézilabdások eddig négy meccsen vannak túl. A kékek győztek Orosházán, megverték a Budakalászt, komoly csatában diadalmaskodtak idegenben a Csurgó ellen, majd szenvedve nyertek itthon az újonc Veszprémi KKFT ellen.

Fotó: pickhandball.hu

A Komló ellen eddig 45 meccset játszott a csapat az NB I-ben, ezeken 41 győzelmet arattak, 2 döntetlent játszottak és kétszer szenvedtek vereséget. 1990. november 25-én – lassan 40 éve – csapott először össze a két együttes, akkor a szegediek az újszegedi sportcsarnokban 27-23-ra nyertek. Komlón viszont 31-27-re kikapott a Pick Szeged.

A legnagyobb különbséggel már a Pastor-éra alatt, 2016-ban nyertek itthon a kékek, Thiagus Petrus (10 gól) volt a csapat nagy gólszerzője, 36-16-ra diadalmaskodtak akkor. Idegenben 2014-ben érték el a két csapat között a legnagyobb különbségű győzelmet, 40-15 volt a szegedieknek, Vladimir Vranjes és Rajko Prodanovics 7-7 gólt szerzett. Az elmúlt szezonban itthon 37-21-re, idegenben 33-23-ra nyert a Szeged.

Fotó: pickhandball.hu

A szerdai összecsapást zárt kapuk előtt rendezik meg. A szurkolók azonban nem maradnak le semmiről, a klub YouTube-csatornája 17.30-tól élőben jelentkezik. A felvezetés és a meccsközvetítés játssza majd a főszerepet.

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb