Közélet

Müller Cecília: a cél, hogy lassítsuk a járvány terjedését

A fertőzés továbbadásának minimalizálása, az egészségügyi ellátórendszer biztonságos működtetése és a gyógyulás folyamatának meggyorsítása a célja az új intézkedéseknek – közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi online tájékoztatóján.

LASSÍTANUNK KELL A JÁRVÁNY TERJEDÉSÉT

Hangsúlyozta, jelenleg 6153 koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban, közülük 461-en vannak lélegeztetőgépen. “Emelkedőek ezek a számok, éppen ezért kell minden intézkedést meghoznunk a járvány lassítása érdekében” – fogalmazott a tisztifőorvos. Hozzátette, nagyon fontos, hogy minél kevesebben szoruljanak kórházi kezelésre, ehhez viszont az kell, hogy a higiénés rendszabályok szigorú betartásával elkerüljük a fertőződést.

HÉTFŐN 144 ALKALOMMAL INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK A MASZKVISELÉS SZABÁLYAINAK MEGSZEGÉSÉÉRT

A rendőrség hétfőn 144 alkalommal intézkedett a maszkviselés szabályainak figyelmen kívül hagyása miatt, 146 alkalommal pedig a kijárási korlátozás szabályainak megsértése miatt – mondta Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Az alezredes közölte, hogy hétfőn 24 alkalommal kellett intézkedniük, mert nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot a tömegközlekedési eszközön. Üzletekben és közintézményekben a védelmi intézkedések be nem tartása miatt 113 alkalommal intézkedtek. A maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt hétfőn a rendőrök két napra bezártak egy edelényi pékséget és egy kazincbarcikai sörözőt. A kijárási korlátozás ellenőrzése során 146 esetben kellett intézkedniük hétfőn.

Az alezredes elárulta, kedden szavaz az Országgyűlés a különleges jogrendről szóló törvényjavaslatról, a törvényjavaslat elfogadása esetén még aznap megjelenik a Magyar Közlönyben az új veszélyhelyzeti védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb