Közélet

A Csongrád-Csanád megyei kormányhivatalban is időpontfoglalás kell a ügyintézéshez

Csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok szerdától, aki teheti, intézze online hivatali ügyeit – közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel. Nem lesz ez másként megyénkben sem.

Időpontfoglalásra az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon van lehetőség.

Az interneten elérhető központi időpontfoglaló alkalmazásban az ügyfelek ügyfélkapu regisztráció nélkül is foglalhatnak majd időpontot az ügyintézők. Ez alól kivételt képeznek a gépjármű-ügyintézéssel kapcsolatos ügykörök. Szerdától nem közlekednek a kormányablakbuszok és a települési ügysegéd szolgálatok működését is felfüggesztik. A többi kormányhivatali ügyfélszolgálaton telefonos, illetve e-mailben történő időpontfoglalás lehetőségét a kormányhivatalok biztosítják, az elérhetőségek a kormanyhivatal.hu oldalon találhatók.

Fotó: kormanyhivatalok.hu

AZ ELKÉSZÜLT OKMÁNYOKAT MÁTÓL NEM VEHETI ÁT SENKI SZEMÉLYESEN

Az ügyintézők és ügyfelek biztonsága érdekében továbbra is kizárólag szájat és orrot takaró maszkban szabad tartózkodni az ügyfélszolgálatokon. Emellett közölték azt is, hogy az elkészült okmányok személyes átvételére szerdát követően nem lesz lehetőség, azokat postai úton, levélküldemény formájában kézbesíti a kormányhivatal.

A LEJÁRT OKMÁNYOK MÉG DECEMBERIG ÉRVÉNYESEK

Felhívták az ügyfelek figyelmét, hogy a március 11. és június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok változatlanul december 15-ig érvényesek. Azt javasolták, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket, illetve az e-papír szolgáltatást vegyék igénybe.

Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb