Kikapcs

Szeged 365 fotóriport: síri csend, üres belváros – elkezdődött a kijárási tilalom Szegeden

Kiugrottunk megnézni, hogyan indul a kijárási tilalom szerda este 8-kor a Napfény Városában. Hátborzongató érzés volt: sehol senki, leszámítva a Kárász utca sarkán ácsorgó ételfutárokat és az üresen guruló trolikat. Nem tudtuk eldönteni, hogy a Legenda vagyok, a 28 nappal később vagy az After Earth című filmekben vagyunk-e, aztán eszünkbe jutott: a kedvenc városunkban, Szegeden.

Időpont: 2020. november 11., 20:00 – 21:00

Helyszín: Szeged belvárosa

Hogy milyen volt a kijárási tilalom első perce? Egyrészt, egy kicsit hátborzongató, mert a fent említett futárokon és egy hajléktalan bácsin kívül tényleg egy lélek sem volt a belvárosban, amely ha esik, ha fúj, mindig tele szokott lenni élettel. Másrészt, jó érzés volt látni, hogy mennyire fegyelmezett brancs vagyunk mi, szegediek – nem kellett kétszer mondani, a szabályokat tényleg rögtön betartotta mindenki: otthon maradt az egész város.

Ilyen volt a normál esetben mindig pezsgő Dugonics tér:

…a párhuzamos, járványmentes dimenzióban most teraszokkal és kint lazuló szegediekkel teli Kárász utca (létszám: rajtunk kívül 1 fő, első ránézésre egy hajléktalan bácsi):

…a meseszép Dóm tér, ahol ilyenkor már szépen-lassan kalapálni szokták a Szegedi Karácsonyi Hetek mesés kastély nevű programhelyszínét:

…most nem bandázott senki a Huszár Mátyás rakparton:

…nem ücsörögtek szerelmes párok a Széchenyi tér platánfái alatti padokon:

…az Árpád téri “gödörben” sem rajított senki a deszkás-tudásával:

…egy árva lélekkel nem találkozunk az Egyetem utcában:

…és a Klauzál téri teraszon sem várt ránk szintiboy plusz vígan táncoló nyugdíjasok kombinációja:

A kijárási tilalom túránk alatt (melyet egyébként teljesen legálisan hajtottunk végre) furcsa módon sem rendőrökkel, sem katonákkal nem találkoztunk a belvárosban. Amire pedig nagyon büszkék voltunk: gyakorlatilag senki mással sem, így nem is lett volna rájuk szükség – hálásan köszönjük a fegyelmeteket!

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb