Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók, bedurvulnak a büntetések

Nagyon komoly büntetést kockáztat, aki nem tartja be a járványügyi szigorításokat, de legalább a szegedi hősök ingyen utazhatnak majd a tömegközlekedésen. Úgy néz ki, pár napra elbúcsúznak tőlünk a felhők, de azon sem kell csodálkozni, ha katonákkal futunk össze Szeged utcáin. Így kezdődik el a csütörtök Magyarország és a világ legjobb városában!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Jónás, Aba, Abád, Abagta, Abbás, Abod, Abos, Abosa, Asztrid, Asztrik, Bács, Bacsó, Emil, Emilián, Hamilkár, Hamilton, Hümér, Jozafát, Keresztély, Keresztes, Krisztián, Levente, Líviusz, Martin, Márton, Martos, Renáta, Renátó, Renátusz, René, Szilvánusz, Tihamér – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 180 éve született Auguste Rodin francia impresszionista szobrász, A csók és A gondolkodó alkotója.
  • 110 éve elkészült az első kaszkadőrös filmjelenet, ami egy ugrás volt égő hőlégballonról a Hudson folyóba.
  • 91 éve született Grace Kelly Oscar-díjas amerikai színésznő, monacói hercegnő, a Gyilkosság telefonhívásra, a Hátsó ablak és A hattyú sztárja.
  • 87 éve fotót készítettek a Loch Ness-i szörnyről.
  • 73. születésnapját ünnepli a deszki születésű Nagy Bandó András humorista.
  • 56 éves lett Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, MacGyver és Pierce Brosnan magyar hangja, és David Ellefson, a Megadeth zenekar basszusgitárosa.
  • 38. születésnapját ünnepli Anne Hathaway, Oscar díjas amerikai színésznő. Karrierje 2001-ben indult, amikor a Neveletlen hercegnő című családi vígjátékban kapott főszerepet. 2012-ben a legjobb női mellékszereplő Oscar díját ítélték neki A nyomorultak feldolgozásában nyújtott alakításáért.
  • 36 éve megjelent Madonna Like A Virgin című LP-je, mely pályafutása első listavezető lemeze lett.

VÉGET ÉR A BORONGÓS IDŐ SZEGEDEN

Napozó tömegek nem fogják elárasztani a Tisza-partot Szegeden, de vége nagyobb esély van arra, hogy csütörtökön kisüt majd a nap, mint arra, hogy nem. Az ég nyugat felől kezd majd el kitisztulni, a Dunántúlon már napközben felszakadozik majd a felhőzet, de ha szerencsésen alakul minden, akkor délután már Szegeden is előbújik majd a nap.

Reggel és a délelőtti órákban azért nem árt majd kézközelben tartani a dzsekiket, mert ködös, borongós lesz a csütörtök délelőtt, sőt néhol egy kis szitálásra is számítani kell majd. Délutánra érkezik majd szárazabb levegő, a szél is megerősödhet. A hajnali 5 fokról 12-ig melegszik majd a hőmérséklet.

INGYEN UTAZHATNAK A HŐSÖK

Nemcsak az egészségügyi dolgozók, hanem a védekezésben részt vevő orvos- és egészségtudományi hallgatók is térítésmentesen használhatják országszerte a közösségi közlekedési eszközöket.

NAGYON SZIGORÚ BÜNTETÉST KOCKÁZTAT AZ, AKI NEM TARTJA BE A SZABÁLYOKAT

Ilyen lehet az, amikor Dredd bíró alkalmazza a törvényt: az előttünk álló 30 napra bevezetett intézkedések megszegése nagyon komoly anyagi vonzattal járhat. Ennek értelmében százezertől, akár egymillió forintig terjedő bírsággal büntethetik a szabálysértőket a kijárási tilalom idején.

NE IJEDJ MEG, HA KATONÁKKAL FUTSZ ÖSSZE SZEGEDEN!

A katonákat is bevonják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom fenntartásába besegítenek a rendőrségnek, besegítenek a központi közigazgatásnak, és besegítenek az egészségügyi ellátásnak is ott, ahol erre egyébként a belügyminiszter és az egészségügyi miniszter szerint szükség van.

EZZEL A PAPÍRRAL ÚSZHATOD MEG A KIJÁRÁSI TILALMAT

Befutott a kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás. A koronavírus elleni védekezés érdekében november 11-től kijárási tilalom lép életbe este 8 és reggel 5 óra között, munkavégzés esetén azonban lehetőség van az ez alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

HIVATALI ÜGYED VAN? KÉRJ IDŐPONTOT!

Csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok szerdától, és a szakemberek azt kérik, aki teheti, intézze online hivatali ügyeit!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb