Gasztro

Monster Downtown: megmentjük a kollégáinkat, kiszállításra álltunk át

Már az első hullám végén felkészültünk rá, mit hozhat az év vége – fogalmazott portálunknak Erődi Tamás, a szegedi Monster Downtown étterem tulajdonosa. Túlélő módba kapcsoltak, a pincérekből diszpécsereket és futárokat faragtak, vettek egy 180 fokos fordulatot és átálltak kiszállításra. Eddig úgy fest, jó ötlet volt.  

Sz365.: Mi volt a megoldóképlet a második hullámra?

E.T.: Amikor lement a tavaszi első hullám, már tudtuk, hogy fel kell készülnünk egy őszi-téli vészforgatókönyvre. Akkor bezártunk, most viszont elhatároztuk, kiszállítással és elviteles értékesítéssel éljük túl. Remek kollégáink vannak, örülök, hogy megtaláltuk őket, nincs olyan opció, hogy bárki kezét elengedjük – mindent megteszünk, hogy megmaradjon a munkahelyük.

Sz365.: Rendben, a szakácsok sütnek-főznek, ez stimmel, de mihez kezdesz most egy felszolgálóval?

E.T.: Home office-ban szolgálnak fel (nevet). Komolyra fordítva a szót, két opció volt, az egyik, hogy elengedjük őket, a másik, hogy diszpécsert és futárt faragunk belőlük. Az első változatról hallani sem akartam, jött tehát a gyorstalpaló, kemény menet volt, de úgy érzem, összeállt minden.

Sz365.: Kicsit bisztró, kicsit fine dining, kicsit klasszikus étterem. Röviden, nem egy pizzéria. Hogyan reagált a vendégkörötök a váltásra? Nehéz megoldani, hogy az ételek a jól megszokott minőségben és design-nal érkezzenek meg a szegediek otthonába?

E.T.: Piszok nehéz volt, de volt rá időnk. Nem hétfőn kaptunk észbe, hogy „Úr Isten, bejelentették hogy game over”, hanem mint mondtam, már a tavaszi újranyitást követően elkezdtünk kísérletezni. Meg tudtuk tartani a színvonalat, mind ízvilágban, mind kinézetben, ezzel nagyon sokat dolgoztak a fiúk-lányok, utólag is nagyon köszönöm nekik. A vendégeink fantasztikusak, nagy lendülettel indult el a kiszállításunk még múlt pénteken, tehát 3 nappal a bejelentés előtt (valamit éreztek Tamásék – a szerk). Egyébként, miért ne lehetne egy vacsora otthon, a nappaliban is gyertyafényes, romantikus és minőségi?   

Monster Downtown – már házhoz szállítással is!

Online étlap: http://monsterdowntown.hu/

Telefonos rendelés: 547-988

Netpincér: https://www.netpincer.hu/restaurant/f2mp/monster-downtown

Személyes átvétel, elvitel: Szeged, Vaszy Viktor tér, a Belvárosi mozi mellett, a Szegedi Nemzeti Színház mögött

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb